Wat wil je reserveren?
Sauna entree Luxe arrangement

Veelgestelde vragen

Wij zijn weer gedeeltelijk geopend

Thermen Bussloo is weer gedeeltelijk geopend. Je kunt nu al genieten van een heerlijk hotelverblijf of een losse beautybehandeling of massage. Oók kun je ook als daggast weer genieten van onze buitenbaden óf een drankje op het terras.

Lees hier meer over de heropening van onze baden.

Alle sauna's blijven helaas t/m ten minste 8 juni 2021 gesloten in verband met de maatregelen tegen het coronavirus.

Veelgestelde vragen

Heropening baden en terrassen

Sinds 28 april jl. zijn onze baden en terrassen geopend. Oók voor daggasten. Lees hier meer over de gedeeltelijke heropening.

Jazeker! Je bent weer welkom om je onder te dompelen in onze verrassende (buiten)baden, inclusief ons Zoutwaterbad.

Lees hier meer over de heropening van onze baden.

Onze terrassen zijn weer geopend. Geniet op ons terras of op onze ligweide van een heerlijk drankje, lunch of diner.

Badenkaarthouders kunnen het tegoed op de badenkaart ook gebruiken om te genieten van onze buitenbaden. Reserveer voor badenkaarthouders kan via deze link.

Het buitenbad is ongekleed toegankelijk, behalve op badkledingdagen. Op badkledingdag is het dragen van badkleding verplicht.  

Heropening Hotel Thermen Bussloo

Hotel Thermen Bussloo weer geopend. Lees hier meer over de heropening en de arrangementen. 

Helaas blijven de sauna's gesloten, ook voor jou als hotelgast. Hier kun je dus geen gebruik van maken. Het buitenbad, het zoutwaterbad én de whirlpools zijn wel geopend.

De hotelarrangementen zijn inclusief ontbijt én een luxe 3- of 5 gangen diner. Deze zullen geserveerd worden op je hotelkamer.  Geniet aan een mooi gedekte tafel op je luxe hotelkamer van een culinair diner. Vanaf 28 april is het ook mogelijk om je diner te nuttigen op ons terras.  

Al onze restaurants zijn gesloten, inclusief ons Restaurant Intens. Het ontbijt en diner zal geserveerd worden op je hotelkamer.

De terrassen zijn wel geopend vanaf 28 april. Hier kun je óók genieten van een heerlijk drankje, lunch of diner.

Vanaf 28 april kun je lunchen op onze terrassen.

Lunchen in ons restaurant is helaas niet mogelijk. Wél bieden we heerlijke take-away lunchpakketjes, voor tijdens het wandelen of fietsen of gewoon om op je hotelkamer van te genieten.

Ons hotel, onze saunatuin, ons buitenbad en ons beautycentrum zijn geopend voor hotelgasten. Vanaf 28 april zijn deze faciliteiten óók geopend voor daggasten. Daarnaast openen dan ook onze terrassen voor een hapje en drankje. Het is nu al mogelijk om een losse beautybehandeling of massage te boeken in ons beautycentrum.

 

-  Uiteraard kun je genieten van je luxe hotelkamer en het prachtige uitzicht vanuit jouw kamer. Maar de omgeving en de natuur rondom ons Hotel biedt ook veel mooie plekken om te ontdekken. Wandel vanuit je hotelkamer direct de bossen in of fiets langs heidevelden richting de steden Deventer of Zutphen. Wij hebben mooie routes én een take-away lunchpakket voor je. Meer weten over de omgeving? Lees het hier. 
 
- Blijf je liever dichtbij? Denk dan eens aan een wandeling door onze rustgevende saunatuin, met je voeten door het zand lopen rondom het meer van Bussloo óf aan een paar baantjes trekken in ons buitenbad. Deze is speciaal geopend voor onze hotelgasten. Heerlijk in het lentezonnetje! 
 
 Natuurlijk heb je van al dat wandelen, zwemmen, fietsen of gewoon van het lekker 'nietsdoen' ook trek gekregen. Kom culinair genieten van een 3- of 5 gangen diner, die je op je hotelkamer kan nuttigen. 
 
-  En, wil je helemaal ontspannen en tot rust komen? Ons beautycentrum is ook geopend!  
Wat dacht je van een rustgevende gezichtsbehandeling, een ontspannende massage of verwennerij voor je voeten en handen? Bekijk hier de behandeling. 
 
- Onze belangrijkste tip voor een aantal rustgevende dagen weg? Ga eens offline om écht te kunnen genieten. 

Het buitenbad en onze whirlpools én het zoutwaterbad zijn geopend. De binnenbaden zijn niet geopend. 

Het buitenbad is ongekleed toegankelijk, behalve op badkledingdag. Op badkledingdag is het dragen van badkleding verplicht.  

Ons beautycentrum is ook geopend vanaf 5 maart. Je kunt een massage of behandeling direct bijboeken. Ook kun je tijdens inchecken nog vragen naar de mogelijkheden.  

Heropening beautycentrum

Ons beautycentrum is weer geopend. Daarmee is het (tijdelijk) óók mogelijk om een massage of beautybehandeling te boeken, zonder hierbij gebruik te maken van onze overige faciliteiten. Lees er hier meer over.  

Je kunt met een gerust hart een beautybehandeling of massage boeken. Onze medewerkers houden zich aan de protocollen van de branchevereniging.  

Onderdeel is een gezondheidscheck voorafgaand aan de behandeling of massage. Onze medewerkers dragen een mondkapje en waar nodig plastic handschoentjes. 

Vanwege hygiëne voorschriften is het belangrijk  dat je voorafgaand aan jouw behandeling je even afspoelt in onze doucheruimte. Daarom is het van belang dat je een half uur voor jouw aangegeven aankomsttijd bij ons incheckt. 

Het dragen van een mondkapje tijdens een behandeling is verplicht. Een uitzondering op deze regel zijn gezichtsbehandelingen en hamam. 

Vanwege hygiëne voorschriften is het belangrijk  dat je voorafgaand aan jouw behandeling je even afspoelt in onze doucheruimte. Daarom is het van belang dat je een half uur voor jouw aangegeven aankomsttijd bij ons incheckt. 

Coronavirus

Bekijk hieronder alle veelgestelde vragen die betrekking hebben op het coronavirus en onze tijdelijke sluiting.

Let op: Onderstaande informatie is op basis van de huidige situatie en maatregelen die zijn afgekondigd tijdens de persconferentie op 20 april 2021. Bij een wijziging van de situatie en eventuele nieuwe Corona-maatregelen, behouden wij ons recht om veranderingen door te voeren.

Onze sauna's blijven gesloten t/m tenminste 9 juni 2021, tot nadere berichtgeving van de overheid.

Jazeker! Heb je een vraag en staat het antwoord niet tussen deze veelgestelde vragen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.  We ontvangen natuurlijk veel vragen op dit moment, waardoor de reactietijd mogelijk iets langer is dan je van ons gewend bent. 

Wij nemen persoonlijk contact op met alle gasten die een reservering hebben tussen nu en 9 juni. 

Alle gasten met een reservering tussen nu en 9 juni ontvangen van ons een e-mail met daarin alle informatie over het wijzigen of verplaatsen van de reservering. 

Heb je een reservering gemaakt tussen nu en 9 juni? Dan moeten wij helaas jouw reservering annuleren. Heb je al een nieuwe reserveringsdatum in gedachten? Wij vragen jou om een nieuwe reservering te maken én hopen je in goede gezondheid weer terug te zien in ons resort. Draag ondertussen zorg voor elkaar en blijf gezond. 

Indien je een reservering hebt gemaakt voor een dagje ontspanning of een verblijf in ons hotel vanaf 9 juni, dan zijn er voor nu geen uitzonderingen op de reguliere voorwaarden. We laten jouw reservering gewoon in ons systeem staan en gaan ervanuit dat we je vanaf 18 mei weer mogen én kunnen verwelkomen in goede gezondheid.

Op dit moment verlengen wij jouw badenkaart met de periode waarin wij gesloten zijn.  
Dit betekent dat jouw badenkaart in ieder geval 25 weken langer geldig is. Je hoeft hier zelf geen actie op te ondernemen of contact met ons over op te nemen. 

Reserveren

Ja, dit is verplicht. Dit om de veiligheid en gezondheid van onze gasten en medewerkers te waarborgen en onze gastenaantallen te kunnen reguleren. Zonder reservering kunnen wij je geen toegang verlenen tot ons resort. Klik hier om te reserveren.

We hanteren een verplichte aankomst- en vertrektijd, zodat wij onze gastenaantallen kunnen reguleren en de veiligheid en gezondheid van onze gasten en medewerkers kunnen waarborgen. Wij vragen je dan ook om aan te komen op de aangegeven aankomsttijd en ons resort te verlaten op de vertrektijd die je bij je reservering aangeeft.

Wil je iets wijzigen aan je reservering? De datum of tijd? Of wil je alsnog een behandeling bijboeken? We regelen het graag voor je, maar let op; soms gelden onze annuleringsvoorwaarden. Gebruik ons wijziging aanvraagformulier.

Alle informatie rondom reserveren met een geldige badenkaart kun je hier vinden.

Beautybehandelingen

Het tijdstip van jouw genietmoment hoor je zodra je bij ons binnenstapt. Zeker is dat jouw behandeling tussen jouw vooraf aangegeven aankomst- en vertrektijd gepland wordt. En er zit altijd een half uur tussen jouw aankomst en je (eerste) behandeling. Kun je dus lekker rustig aan doen. Je komt immers om te relaxen.

Natuurlijk doen we ons uiterste best om aan jouw wensen te voldoen. Echter kunnen wij het tijdstip van jouw voorkeur niet garanderen. Er zijn immers meer gasten met wensen. En… wie het eerst komt, wie het eerst geniet! Het definitieve tijdstip hoor je bij aankomst.

Ja hoor, als er op die dag nog behandelingen beschikbaar zijn, kun je die reserveren. Wil je écht zeker weten dat je kunt genieten van jouw favoriete behandeling, reserveer deze dan ruim van tevoren. Dan heb je nóg meer wellnessgenot om naar uit te kijken!

Hotel Thermen Bussloo

De kamer is vanaf 15.00 uur gereed. Op de dag van vertrek kun je tot 11.00 uur uitchecken. Je kunt nog wel de hele dag gebruikmaken van de thermen. Je bagage kun je opbergen bij onze receptiebalie of alvast naar de auto brengen.

Faciliteiten

Iedereen moet kunnen genieten van onze wellness. Dus ja, ons wellnessresort is zoveel mogelijk rolstoeltoegankelijk. Behalve onze whirlpools en trappen in de baden, of sauna's met trappen.

Naast rust bieden we ook privacy, je kunt dus gebruikmaken van een ruimte om te kolven. De voeding bewaren we voor jou in de koeling.

Dat is bij Thermen Bussloo mogelijk.

Wij houden van zuiver en gezond. Dat geldt ook voor het water in de Thermen. Bij ons baad je in hoog vitaal water uit eigen bron. We werken niet met chloor en zuren, maar met zoutelektrolyse. Puur dus, en dat voel je!

Kom jij binnenkort werelds genieten bij Thermen Bussloo, maar weet je niet wat je precies mee moet nemen? Wij hebben alles op een rijtje gezet voor je. 

Lees hier meer. 

De luchtvochtigheid in een stoomcabine ligt veel hoger dan in een sauna. In een stoomcabine wordt water opgewarmd om stoom te verkrijgen. Deze stoom wordt vervolgens de cabine in gebracht.

Sauna's daarentegen hebben juist een heel laag vochtigheidsgehalte. In een sauna worden warme stenen gebruikt om droge lucht én een hoge temperatuur te creëren.

Lees hier meer. 

Huisregels

Natuurlijk. Je eigen spullen zijn altijd het fijnst, niet waar? Je kunt alles ook bij ons huren, hoor. Net zo makkelijk. (Of onze badjassen en handdoeken jouw favoriete kleur hebben, dat kunnen we niet beloven…)

Wij houden van alles wat blaft en miauwt, maar onze wellness is toch echt voor mensen. Dus nee, huisdieren zijn niet toegestaan in de thermen en het hotel.

Om de rust te bewaren binnen het wellnessresort hebben kinderen van 0 t/m 12 jaar geen toegang tot de faciliteiten. Kinderen van 12 t/m 16 jaar hebben alleen toegang onder begeleiding van ouders/verzorgers.

Om de rust en privacy van onze gasten te waarborgen is het gebruik van een mobiele telefoon en/of tablet in de thermen niet toegestaan. Dit geldt eveneens wanneer je de telefoon gebruikt als e-reader.

Nee, fotograferen is niet toegestaan. Dit geldt in het hele resort.  

Uitsluitend op badkledingdagen is het dragen van badkleding toegestaan én dan ook verplicht. Voor dames is een badpak of bikini toegestaan en voor heren is een zwembroek toegestaan.

Het dragen van lichaam bedekkende badkleding (zoals een burkini) is niet toegestaan in ons resort. De reden hiervoor is dat je lichaamstemperatuur en hartslag aanmerkelijk stijgen in de sauna en door het dragen van bedekkende badkleding kan je lichaam onvoldoende koelen. Het bezoeken van de sauna in bedekkende kleding kan dus voor gezondheidsrisico’s zorgen. Daarnaast voert het lichaam bij een saunabezoek een groot aantal afvalstoffen af. Het dragen van bedekkende badkleding zorgt voor het vasthouden en verder verspreiden van afvalstoffen. Dit is zowel voor jou als onze andere gasten niet hygiënisch.

Ga je voor het eerst naar ons wellnessresort of overweeg je een bezoek te reserveren? Dan vind je hier alles je zoekt. We geven je tips, leggen je uit hoe een dagje sauna er uit ziet en waar je rekening mee moet houden.

Lees hier meer.

Overige vragen

Nee, die zijn er niet. Er zijn wél vaste badkledingdagen Op die dagen draagt iedereen (verplicht) badkleding, de hele dag en overal.

Die ontvang je snel. Zodra wij je betaling hebben ontvangen, sturen wij de bon naar je toe. Dit kan drie tot vier werkdagen duren. Je kunt de bon online bestellen en betalen via iDEAL of aanschaffen bij onze receptie. Wil je 'm liever direct in je mailbox? Bestel dan een cadeaubon als PDF. 

Een dagje sauna is ontspannen en genieten. Ook tijdens je zwangerschap kun je daar natuurlijk zomaar zin in hebben. Ben je een regelmatige saunabezoeker? Dan kun je prima blijven komen. Ben je nog geen drie maanden zwanger dan kun je een bezoekje beter even uitstellen. Zwanger en saunabezoeken vragen sowieso extra aandacht. Je leest er hier meer over.

Ja. En we accepteren veruit de meeste creditcards.

Dat kan natuurlijk gebeuren. We bewaren gevonden voorwerpen een maand. Ben je iets vergeten? Stuur dan een mail naar info@thermenbussloo.nl. Dan berichten we je als we het hebben gevonden.

 Er zijn verschillende contra indicaties (bijvoorbeeld griep of koorts) waarbij een saunabezoek wordt afgeraden. Bekijk hieronder de meest voorkomende medische situaties zoals sauna en zwangerschap, en afvallen, en een hoge/lage bloeddruk en nog veel meer. 

Lees hier meer.

Jouw geestelijke ontspanning zorgt ervoor dat ook jouw spieren heerlijk kunnen ontspannen en zorgt ervoor dat de energie in jouw lichaam weer vrij kan circuleren. Een bezoek aan een sauna is daarom een goede daad voor zowel jouw lichaam als geest.

Lees hier meer.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Telefonisch bereikbaar

Op maandag t/m vrijdag zijn wij bereikbaar tussen 9.00 en 18.00 uur.

bel ons

Contactformulier

Neem contact op via het contactformulier. Wij zullen je vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.

bekijk

Maak een keuze.