• Retreats
DUURZAAM
Onze duurzaamheid

100% duurzaam!

Wij zijn vastbesloten om het verschil te maken én zetten grote en kleine stappen richting onze duurzaamheidsmissie: Een energiepositieve toekomst voor iedereen. Benieuwd wat wij doen?

lees meer
Wat wil je reserveren?
Sauna entree Luxe arrangement

Veelgestelde vragen

Reserveren

Ja, dit is verplicht. Dit om de veiligheid en gezondheid van onze gasten en medewerkers te waarborgen en onze gastenaantallen te kunnen reguleren. Zonder reservering kunnen wij je geen toegang verlenen tot ons resort. Klik hier om te reserveren.

We hanteren een verplichte aankomst- en vertrektijd, zodat wij onze gastenaantallen kunnen reguleren en de veiligheid en gezondheid van onze gasten en medewerkers kunnen waarborgen. Wij vragen je dan ook om aan te komen op de aangegeven aankomsttijd en ons resort te verlaten op de vertrektijd die je bij je reservering aangeeft.

Wil je iets wijzigen aan je reservering? De datum of tijd? Of wil je alsnog een behandeling bijboeken? We regelen het graag voor je, maar let op; soms gelden onze annuleringsvoorwaarden. Gebruik ons wijziging aanvraagformulier.

Alle informatie rondom reserveren met een geldige badenkaart kun je hier vinden.

Beautybehandelingen

Het tijdstip van jouw genietmoment hoor je zodra je bij ons binnenstapt. Zeker is dat jouw behandeling tussen jouw vooraf aangegeven aankomst- en vertrektijd gepland wordt. En er zit altijd een half uur tussen jouw aankomst en je (eerste) behandeling. Kun je dus lekker rustig aan doen. Je komt immers om te relaxen.

Ontspannen en genieten. Je hebt er alle ruimte én tijd voor bij Thermen Bussloo. En die ruimte en tijd gunnen we natuurlijk iedereen. Daarom vragen we je altijd om je aan de aangegeven (aankomst-)tijden te houden. Het tijdstip van jouw genietmoment in ons beautycentrum is een tijd die speciaal voor jou gereserveerd is. Deze hebben we ingepland op basis van de door jou aangegeven aankomsttijd (nooit eerder dan een halfuur na aankomsttijd). Zorg daarom dan ook dat je op tijd bij ons aanwezig bent, zodat dit plekje niet verloren gaat. Dat zou natuurlijk zonde zijn, voor jou én voor andere gasten die ook graag hadden willen ontspannen.

Ben je helaas tóch later bij ons aanwezig en kun je hierdoor je geplande behandeling niet meer ondergaan op het tijdstip dat voor jou gereserveerd is? Dan zullen we de kosten voor de behandeling in rekening moeten brengen. Uiteraard doen we ons best om een ander plekje voor je te zoeken, maar op sommige dagen kan het zijn dat onze beauty-experts hun handen he-le-maal vol hebben… Des te belangrijker kunnen we benadrukken; kom op tijd, om rustig en ontspannen te kunnen genieten van jouw ingeplande beautymoment!

Natuurlijk doen we ons uiterste best om aan jouw wensen te voldoen. Echter kunnen wij het tijdstip van jouw voorkeur niet garanderen. Er zijn immers meer gasten met wensen. En… wie het eerst komt, wie het eerst geniet! Het definitieve tijdstip hoor je bij aankomst.

Ja hoor, als er op die dag nog behandelingen beschikbaar zijn, kun je die reserveren. Wil je écht zeker weten dat je kunt genieten van jouw favoriete behandeling, reserveer deze dan ruim van tevoren. Dan heb je nóg meer wellnessgenot om naar uit te kijken!

Hotel Thermen Bussloo

De kamer is vanaf 15.00 uur gereed. Op de dag van vertrek kun je tot 11.00 uur uitchecken. Je kunt nog wel de hele dag gebruikmaken van de thermen. Je bagage kun je opbergen bij onze receptiebalie of alvast naar de auto brengen.

Nóg langer genieten van de hotelkamer? Heerlijk! Een late check-out is vaak mogelijk. Vraag tijdens het inchecken naar de mogelijkheden.

Het ontbijtbuffet vindt plaats tussen 08.00-10.00 uur. Kies bij het inchecken een tijd die bij jou past, dan reserveren we alvast een plekje voor je.

Faciliteiten

Iedereen moet kunnen genieten van onze wellness. Dus ja, ons wellnessresort is zoveel mogelijk rolstoeltoegankelijk. Behalve onze whirlpools en trappen in de baden, of sauna's met trappen.

Naast rust bieden we ook privacy, je kunt dus gebruikmaken van een ruimte om te kolven. De voeding bewaren we voor jou in de koeling.

Het is op dit moment tijdelijk niet mogelijk om je auto op te laden bij Thermen Bussloo. Voor de dichtstbijzijnde oplaadpunten verwijzen wij je door naar https://www.oplaadpalen.nl/

Wij houden van zuiver en gezond. Dat geldt ook voor het water in de Thermen. Bij ons baad je in hoog vitaal water uit eigen bron. We werken niet met chloor en zuren, maar met zoutelektrolyse. Puur dus, en dat voel je!

Kom jij binnenkort werelds genieten bij Thermen Bussloo, maar weet je niet wat je precies mee moet nemen? Wij hebben alles op een rijtje gezet voor je. 

Lees hier meer. 

De luchtvochtigheid in een stoomcabine ligt veel hoger dan in een sauna. In een stoomcabine wordt water opgewarmd om stoom te verkrijgen. Deze stoom wordt vervolgens de cabine in gebracht.

Sauna's daarentegen hebben juist een heel laag vochtigheidsgehalte. In een sauna worden warme stenen gebruikt om droge lucht én een hoge temperatuur te creëren.

Lees hier meer. 

Huisregels

Natuurlijk. Je eigen spullen zijn altijd het fijnst, niet waar? Je kunt alles ook bij ons huren, hoor. Net zo makkelijk. (Of onze badjassen en handdoeken jouw favoriete kleur hebben, dat kunnen we niet beloven…)

Het dragen van badslippers is verplicht, alleen in de sauna’s moeten ze uit.

Wij houden van alles wat blaft en miauwt, maar onze wellness is toch echt voor mensen. Dus nee, huisdieren zijn niet toegestaan in de thermen en het hotel.

Om de rust te bewaren binnen het wellnessresort hebben kinderen van 0 t/m 11 jaar geen toegang tot de faciliteiten. Kinderen van 12 t/m 16 jaar hebben alleen toegang onder begeleiding van ouders/verzorgers.

Om de rust en privacy van onze gasten te waarborgen is het gebruik van een mobiele telefoon en/of tablet in de thermen niet toegestaan. Dit geldt eveneens wanneer je de telefoon gebruikt als e-reader.

Nee, fotograferen is niet toegestaan. Dit geldt in het hele resort.  

Uitsluitend op badkledingdagen is het dragen van badkleding toegestaan én dan ook verplicht. Voor dames is een badpak of bikini toegestaan en voor heren is een zwembroek toegestaan.

Het dragen van lichaam bedekkende badkleding (zoals een burkini of hoofddoek) is niet toegestaan in ons resort. De reden hiervoor is dat je lichaamstemperatuur en hartslag aanmerkelijk stijgen in de sauna en door het dragen van bedekkende badkleding kan je lichaam onvoldoende koelen. Het bezoeken van de sauna in bedekkende kleding kan dus voor gezondheidsrisico’s zorgen. Daarnaast voert het lichaam bij een saunabezoek een groot aantal afvalstoffen af. Het dragen van bedekkende badkleding zorgt voor het vasthouden en verder verspreiden van afvalstoffen. Dit is zowel voor jou als onze andere gasten niet hygiënisch.

Ga je voor het eerst naar ons wellnessresort of overweeg je een bezoek te reserveren? Dan vind je hier alles je zoekt. We geven je tips, leggen je uit hoe een dagje sauna er uit ziet en waar je rekening mee moet houden.

Lees hier meer.

Overige vragen

Nee, die zijn er niet. Er zijn wél vaste badkledingdagen Op die dagen draagt iedereen (verplicht) badkleding, de hele dag en overal.

Die ontvang je snel. Zodra wij je betaling hebben ontvangen, sturen wij de bon naar je toe. Dit kan drie tot vier werkdagen duren. Je kunt de bon online bestellen en betalen via iDEAL of aanschaffen bij onze receptie. Wil je 'm liever direct in je mailbox? Bestel dan een cadeaubon als PDF. 

Een dagje sauna is ontspannen en genieten. Ook tijdens je zwangerschap kun je daar natuurlijk zomaar zin in hebben. Ben je een regelmatige saunabezoeker? Dan kun je prima blijven komen. Ben je nog geen drie maanden zwanger dan kun je een bezoekje beter even uitstellen. Zwanger en saunabezoeken vragen sowieso extra aandacht. Je leest er hier meer over.

Ja zeker, we accepteren American Express, Visa en Mastercard.

 

Dat kan natuurlijk gebeuren. We bewaren gevonden voorwerpen een maand. Ben je iets vergeten? Stuur dan een mail naar info@thermenbussloo.nl. Dan berichten we je als we het hebben gevonden.

 Er zijn verschillende contra indicaties (bijvoorbeeld griep of koorts) waarbij een saunabezoek wordt afgeraden. Bekijk hieronder de meest voorkomende medische situaties zoals sauna en zwangerschap, en afvallen, en een hoge/lage bloeddruk en nog veel meer. 

Lees hier meer.

Jouw geestelijke ontspanning zorgt ervoor dat ook jouw spieren heerlijk kunnen ontspannen en zorgt ervoor dat de energie in jouw lichaam weer vrij kan circuleren. Een bezoek aan een sauna is daarom een goede daad voor zowel jouw lichaam als geest.

Lees hier meer.

Kies bij het inchecken een tijd die bij jou past, dan reserveren we alvast een tafel voor je. 

Om je bezoek zo ontspannen mogelijk te laten verlopen houden wij uiteraard rekening met allergieën en/of dieetwensen. Geef het aan ons door bij het maken van je reservering (in het opmerkingen veld), dan zullen wij naar een gepaste oplossing zoeken. 

Staat jouw vraag er niet tussen?

Telefonisch bereikbaar

Op maandag t/m vrijdag zijn wij bereikbaar tussen 9.00 en 17.00 uur en op zaterdag, zondag en officiële feestdagen tussen 09.00 en 13.00 uur.

bel ons

Contactformulier

Neem contact op via het contactformulier. Wij zullen je vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.

bekijk

Maak een keuze.