Wat wil je reserveren?
Sauna entree Luxe arrangementen
Badenkaart of wellnesscard
Ik heb een badenkaart Ik heb een wellnesscard
DE NL
<     VORIGE

Veelgestelde vragen

Corona update: Wij zijn geopend!

Update 4 november 2020 - 9.30 uur

Sauna is gezond. Wij wisten dit al langer maar gelukkig is ook de overheid overtuigd van het feit dat een saunabezoek (juist nu) vele gezondheidsvoordelen met zich meebrengt én veilig is. Dit betekent dat je gewoon heerlijk bij ons kunt komen ontspannen!

Want gezond zijn én blijven, daar gaat het om. Een periode waarin sporten, ontspannen en je rust pakken belangrijker is dan ooit. Om je mentale én fysieke gezondheid op peil te houden. En een bezoek aan de sauna helpt hierbij. Het versterkt je immuunsysteem en verhoogt je weerstand, zodat jij minder vatbaar bent voor verkoudheid en (griep)virussen. 

Veilig naar de sauna? Dat regelen we samen! Bekijk hier onze maatregelen

Heb je een vraag en staat het antwoord niet tussen onze veelgestelde vragen? Bericht ons dan via ons contactformulier. De reactietijd is mogelijk iets langer dan je van ons gewend bent.

Veelgestelde vragen

Coronavirus

Bekijk hieronder alle veelgestelde vragen die betrekking hebben op het coronavirus en onze maatregelen. Bekijk hier alle maatregelen.

Ja. We zijn geopend en we verwelkomen je graag in ons resort.

Voor hotelgasten zijn wij volledig geopend. Je kunt genieten van onze heerlijke saunafaciliteiten, het beautycentrum en ons restaurant.

Voor daggasten zijn wij ook geopend. Je kunt van onze saunafaciliteiten en het beautycentrum komen genieten zoals je dat bij ons gewend bent. Onze horeca is wel tijdelijk gesloten voor daggasten.  

Wij doen er alles aan om jou zorgeloos te laten genieten tijdens je bezoek. We volgen daarin het advies en de richtlijnen van het RIVM en de Nederlandse Overheid. Bekijk hier de maatregelen die wij nemen. 

Ja. Je kunt als hotelgast gewoon genieten van onze heerlijke faciliteiten zoals je dat van ons gewend bent. Zoals al onze saunafaciliteiten, het beautycentrum en ons restaurant.  

Ja. We zijn gewoon geopend en we verwelkomen je graag in ons resort. 

Vanaf heden wordt dringend geadviseerd een mondkapje te dragen bij verplaatsing in onze binnenruimtes, zoals onze receptiehal, ons saunaplein en kleedruimtes. In de sauna en bij zitten, zwemmen en douchen hoef je geen mondkapje te dragen.

Een saunabezoek heeft veel voordelen voor jouw gezondheid. Het heeft een positieve werking op je weerstand, je huid én je humeur. Juist nu is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. En uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat Covid-19 niet overdraagbaar is via zweet en dat de activiteit van het virus afneemt bij temperaturen van 40 tot 60 graden. Bij temperaturen boven de 80 graden kan het virus zelfs niet overleven en is het binnen 1 minuut al gedood. Wist je dat de meeste sauna’s bij ons boven de 80 graden zijn?

Heb je klachten? 

De gezondheid en veiligheid van zowel onze gasten als van onze medewerkers staan bij ons hoog in het vaandel. Als je klachten hebt die, volgens de richtlijnen van het RIVM, op corona zouden kunnen duiden, dan vragen we je thuis te blijven en de maatregelen in acht te nemen. Dat vragen we óók aan onze medewerkers. 

Ja, wij mogen weer heerlijke opgietingen verzorgen. Dit doen wij uiteraard onder de voorwaarden van het RIVM: https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/adviezen-werk-vrije-tijd/generiek-kader-coronamaatregelen

Er worden tijdens de opgietingen geen gebruik gemaakt van producten die mogelijk een hoestprikkel kunnen opwekken, zoals bepaalde etherische oliën. Uit voorzorg worden luchtstromen van persoon naar persoon vermeden (bijvoorbeeld bij het ‘wapperen’).

Ben je de afgelopen 10 dagen in een gebied geweest waarvan het reisadvies ‘oranje’ is, dan kunnen we jou helaas geen toegang verlenen tot ons resorts. Ben je langer dan 10 dagen geleden in dit gebied geweest en heb je geen klachten, dan verwelkomen we je graag.

Nee. Onze horeca is tijdelijk gesloten voor saunagasten. Het is echter wel essentieel om tijdens jouw saunabezoek je bloedsuikerspiegel op peil te houden en je lichaam goed te blijven hydrateren. Daarom bieden wij tijdens je saunabezoek (tegen betaling) gezonde fruitsnacks, smoothies en vitaliteitspakketten aan, zodat jij op een verantwoorde manier gebruik kunt maken van onze saunafaciliteiten.

Ons restaurant is wél voor hotelgasten geopend voor ontbijt, lunch en diner. Kom je genieten tijdens ons ‘Early Dinner’ vanaf 16.30uur, dan ontvangen we je graag met een aperitief en heerlijke amuse, en serveren onze sommeliers de mooiste bijpassende wijnen. Kom je later dineren (vanaf 20.00 uur)? Dan schenken wij onze lekkerste alcoholvrije ‘wellnessdrinks’. Met liefde én passie door ons afgestemd op jouw gerecht.

Ja. In verband met de beperkte beschikbaarheid in ons restaurant is vooraf reserveren verplicht.

Is het diner inclusief bij jouw hotelarrangement? Dan hebben we voor jou al een tafeltje gereserveerd. Voor de lunch kun je een reservering maken aan de hotel receptiebalie.

De openingstijden van ons wellnessresort zijn ongewijzigd. Wij zijn geopend van 9.00 tot 23.00 uur.

Reserveren

Ja, dit is verplicht. Dit om de veiligheid en gezondheid van onze gasten en medewerkers te waarborgen en onze gastenaantallen te kunnen reguleren. Zonder reservering kunnen wij je geen toegang verlenen tot ons resort. Klik hier om te reserveren.

We hanteren een verplichte aankomst- en vertrektijd, zodat wij onze gastenaantallen kunnen reguleren en de veiligheid en gezondheid van onze gasten en medewerkers kunnen waarborgen. Wij vragen je dan ook om aan te komen op de aangegeven aankomsttijd en ons resort te verlaten op de vertrektijd die je bij je reservering aangeeft.

Wil je iets wijzigen aan je reservering? De datum of tijd? Of wil je alsnog een behandeling bijboeken? We regelen het graag voor je, maar let op; soms gelden onze annuleringsvoorwaarden. Gebruik ons wijziging aanvraagformulier.

Alle informatie rondom reserveren met een geldige badenkaart kun je hier vinden.

Beautybehandelingen

Het tijdstip van jouw genietmoment hoor je zodra je bij ons binnenstapt. Zeker is dat jouw behandeling tussen jouw vooraf aangegeven aankomst- en vertrektijd gepland wordt. En er zit altijd een half uur tussen jouw aankomst en je (eerste) behandeling. Kun je dus lekker rustig aan doen. Je komt immers om te relaxen.

Natuurlijk doen we ons uiterste best om aan jouw wensen te voldoen. Echter kunnen wij het tijdstip van jouw voorkeur niet garanderen. Er zijn immers meer gasten met wensen. En… wie het eerst komt, wie het eerst geniet! Het definitieve tijdstip hoor je bij aankomst.

Ja hoor, als er op die dag nog behandelingen beschikbaar zijn, kun je die reserveren. Wil je écht zeker weten dat je kunt genieten van jouw favoriete behandeling, reserveer deze dan ruim van tevoren. Dan heb je nóg meer wellnessgenot om naar uit te kijken!

Hotel Thermen Bussloo

De kamer is vanaf 14.00 uur gereed. Op de dag van vertrek kun je tot 11.00 uur uitchecken. Je kunt nog wel de hele dag gebruikmaken van de thermen. Je bagage kun je opbergen bij onze receptiebalie of alvast naar de auto brengen.

Faciliteiten

Iedereen moet kunnen genieten van onze wellness. Dus ja, ons wellnessresort is zoveel mogelijk rolstoeltoegankelijk. Behalve onze whirlpools en trappen in de baden, of sauna's met trappen.

Naast rust bieden we ook privacy, je kunt dus gebruikmaken van een ruimte om te kolven. De voeding bewaren we voor jou in de koeling.

Dat is bij Thermen Bussloo mogelijk.

Wij houden van zuiver en gezond. Dat geldt ook voor het water in de Thermen. Bij ons baad je in hoog vitaal water uit eigen bron. We werken niet met chloor en zuren, maar met zoutelektrolyse. Puur dus, en dat voel je!

Huisregels

Natuurlijk. Je eigen spullen zijn altijd het fijnst, niet waar? Je kunt alles ook bij ons huren, hoor. Net zo makkelijk. (Of onze badjassen en handdoeken jouw favoriete kleur hebben, dat kunnen we niet beloven…)

Wij houden van alles wat blaft en miauwt, maar onze wellness is toch echt voor mensen. Dus nee, huisdieren zijn niet toegestaan in de thermen en het hotel.

Om de rust te bewaren binnen het wellnessresort hebben kinderen van 0 t/m 12 jaar geen toegang tot de faciliteiten. Kinderen van 12 t/m 16 jaar hebben alleen toegang onder begeleiding van ouders/verzorgers.

Om de rust en privacy van onze gasten te waarborgen is het gebruik van een mobiele telefoon en/of tablet in de thermen niet toegestaan. Dit geldt eveneens wanneer je de telefoon gebruikt als e-reader.

Nee, fotograferen is niet toegestaan. Dit geldt in het hele resort.  

Uitsluitend op badkledingdagen is het dragen van badkleding toegestaan én dan ook verplicht. Voor dames is een badpak of bikini toegestaan en voor heren is een zwembroek toegestaan.

Het dragen van lichaam bedekkende badkleding (zoals een burkini) is niet toegestaan in ons resort. De reden hiervoor is dat je lichaamstemperatuur en hartslag aanmerkelijk stijgen in de sauna en door het dragen van bedekkende badkleding kan je lichaam onvoldoende koelen. Het bezoeken van de sauna in bedekkende kleding kan dus voor gezondheidsrisico’s zorgen. Daarnaast voert het lichaam bij een saunabezoek een groot aantal afvalstoffen af. Het dragen van bedekkende badkleding zorgt voor het vasthouden en verder verspreiden van afvalstoffen. Dit is zowel voor jou als onze andere gasten niet hygiënisch.

Overige vragen

Nee, die zijn er niet. Er zijn wél vaste badkledingdagen Op die dagen draagt iedereen (verplicht) badkleding, de hele dag en overal.

Die ontvang je snel. Zodra wij je betaling hebben ontvangen, sturen wij de bon naar je toe. Dit kan drie tot vier werkdagen duren. Je kunt de bon online bestellen en betalen via iDEAL of aanschaffen bij onze receptie. Wil je 'm liever direct in je mailbox? Bestel dan een cadeaubon als PDF. 

Een dagje sauna is ontspannen en genieten. Ook tijdens je zwangerschap kun je daar natuurlijk zomaar zin in hebben. Ben je een regelmatige saunabezoeker? Dan kun je prima blijven komen. Ben je nog geen drie maanden zwanger dan kun je een bezoekje beter even uitstellen. Zwanger en saunabezoeken vragen sowieso extra aandacht. Je leest er hier meer over.

Ja. En we accepteren veruit de meeste creditcards.

Dat kan natuurlijk gebeuren. We bewaren gevonden voorwerpen een maand. Ben je iets vergeten? Stuur dan een mail naar info@thermenbussloo.nl. Dan berichten we je als we het hebben gevonden.

Maak een keuze.