• Retreats

Is sauna goed voor je gezondheid?

De kalmerende sfeer en ontspannen omgeving in de sauna's van Thermen Bussloo zorgen ervoor dat jij zalig kunt relaxen. Je verblijft in een omgeving waar stress en spoed geen toegang hebben. Jouw geestelijke ontspanning zorgt ervoor dat ook jouw spieren heerlijk kunnen ontspannen en zorgt ervoor dat de energie in jouw lichaam weer vrij kan circuleren. Een bezoek aan een sauna is daarom een goede daad voor zowel jouw lichaam als geest.

Wat doet de sauna met jouw gezondheid?

Gedurende een bezoek aan de sauna worden er verschillende processen in gang gezet welke positieve invloeden hebben op jouw lichaam en geest. Je gaat zweten wat er voor zorgt dat afvalstoffen jouw lichaam verlaten, bloedvaten en poriën worden wijder en je bloedcirculatie verbetert. Regelmatig saunabezoek ondersteunt ook de werking van jouw immuunsysteem.

Wil jij lichamelijk gezond zijn, dan is een geestelijke welzijn nóg belangrijker. "Een gezonde geest in een gezond lichaam", zeggen we dan ook wel. In de huidige samenleving wordt veel gevraagd van onze geestelijke welzijn en is stress én mentale druk eerder norm dan uitzondering. Juist daarom is het zo belangrijk dat je tijdens een saunabezoek ook geestelijk tot rust komt. Neem daarom de tijd voor een saunabezoek; haast je vooral niet. Voor een nog diepere ontspanning kan je tijdens jouw bezoek aan Thermen Bussloo ook genieten van diverse meditaties, unieke opgietingen en weldadige sauna-rituelen

Om maximaal te ontspannen tijdens jouw dagje wellness is het belangrijk dat je op de juiste wijze opwarmt én afkoelt. Begin jouw rondje sauna altijd met een warme douche, kies vervolgens een heerlijke plekje in één van onze voetbaden zodat je je lichaam optimaal voorbereid op een warme sauna. Drink na afloop ook genoeg bronwater of verfrissend drankje om het vochtverlies te compenseren. Neem vervolgens goed de tijd om af-te-koelen. Lees hier meer over onze afkoel mogelijkheden.

Bij Thermen Bussloo heb je de keuze uit veel verschillende saunafaciliteiten.  Heb je  nog nooit een sauna bezocht? Onze saunaplein-medewerkers staan altijd voor jou klaar om vragen te beantwoorden en advies te geven.

Sauna en jouw medische situatie

Herhaaldelijke bezoek aan een sauna heeft al een positieve invloed op jouw lichamelijke én geestelijke gezondheid. Echter is soms van belang om een saunabezoek eerst te overleggen met een arts. Er zijn namelijk verschillende contra indicaties (bijvoorbeeld griep of koorts) waarbij een saunabezoek wordt afgeraden. Bekijk hieronder de meest voorkomende medische situaties zoals "Sauna en zwangerschap", "Sauna en afvallen", "Sauna en bloeddruk" en nog veel meer. 

Een bezoek aan onze sauna's is een prima ondersteuning voor een programma om gewicht te verliezen, maar je zult niet slanker worden van enkel een bezoekje aan onze sauna's. 

Lees hier meer hoe sauna jouw kan ondersteunen om af te vallen.

De hoge temperaturen in de sauna zorgen voor ontspanning van het gehele lichaam. De in de sauna ingeademde warme lucht ontspant de spiertjes die de bronchiën omgeven, waardoor de bronchiën zich kunnen verwijden. Hierdoor zal men makkelijker kunnen ademen en kan eventuele overmatige slijmvorming beter worden afgevoerd.

Lees hier meer.

In het algemeen is het saunabezoek onschadelijk voor de huid en is een niet besmettelijke huidaandoening geen contra indicatie voor een bezoek aan onze sauna's.

Lees hier meer over sauna en eczeem en sauna en cellulitis. 

Alhoewel onze sauna's de stofwisseling juist stimuleert, kan bij ontstekingsreacties warmte juist averechts werken. Je dient dus altijd eerst met je arts te overleggen of het in jouw situatie verstandig is van de sauna gebruik te maken.

Lees hier meer.

Beginnende kleine spataderen, welke geen klachten geven, zijn in principe geen contra indicatie voor een bezoek aan de sauna. Zorgen spataderen echter voor klachten, als loom en zwaar gevoel in de benen, rusteloze benen, pijn en soms bloedingen bij stoten, dan wordt een bezoek aan de sauna afgeraden.

Lees hier meer.

Hartpatiënten kunnen in principe gebruikmaken van de sauna, echter het saunagebruik wordt het eerste half jaar na een infarct afgeraden.

Lees hier meer.

De sauna is over het algemeen een weldaad voor lichaam en geest en aambeien hoeven geen beletsel te zijn om de sauna's van Thermen Bussloo te bezoeken. Een lichte vorm van aambeien is geen contra indicatie voor een bezoek aan de sauna, maar indien er af en toe bloedverlies optreedt is het raadzaam het saunabezoek tijdelijk uit te stellen.

Lees hier meer.

Het gebruik van de sauna met lithiummedicatie is enkel verantwoord met toestemming van jouw behandelend arts.

Lees hier meer. 

De sauna is een weldaad voor lichaam en geest en zorgen over de legionellabacterie passen niet in het plaatje. Het is een feit dat de legionella bacterie in alle zoetwatersystemen kan voorkomen, maar door het regelmatig goed onderhouden en schoonmaken van onze installaties voorkomen wij deze bacterie. 

Lees hier meer. 

Het bezoek aan de sauna moet een diepe ontspanning geven voor lichaam en geest. Mogelijke ongemakken zorgen ervoor dat je niet helemaal kunt ontspannen en profiteren van de weldaad die de sauna jou kan bieden. Thermen Bussloo adviseert haar gasten daarom bij voorkeur de lenzen uit te doen alvorens de sauna te gebruiken. Bijkomend voordeel is, dat je bij afkoeling in het dompelbad of onder douche je lenzen niet kunt verliezen.

Lees hier meer. 

Een diepe ontspanning je lichaam en geest zijn een goede remedie ter voorkoming van te veel stress. De warmte die je als een deken omringt zorgt voor een diepe ontspanning van de spieren en een mooie rustgevende omgeving zorgt voor de geestelijk ontspanning. Als je medicijnen slikt of onder behandeling staat, moet je wel even met je arts overleggen.

Lees hier meer.

Er vinden tijdens een sauna sessie veranderingen in het lichaam plaats die van invloed kunnen zijn op diabetespatiënten. Diabetes is niet per se een contra indicatie voor het bezoeken van de sauna, maar een bezoek aan de sauna dient altijd in overleg met de behandelend arts te overleggen.

Lees hier meer. 

Over het algemeen word het afgeraden in de eerste 14 weken van de zwangerschap de sauna te bezoeken. Als je meer dan drie maanden zwanger bent en de sauna wilt bezoeken, dan moet je bij het saunabezoek op een aantal zaken letten.

Lees hier meer. 

Problemen met de bloeddruk hoeven geen reden te zijn om een dagje sauna uit te stellen, mits je weet hoe je hiermee in de sauna moet omgaan.

Lees hier meer. 

100% duurzaam!

Een stressvrijere wereld mét een 100% duurzame wellnessbeleving.

Lees meer

Thermen Cadeau

Geen mooier cadeau dan ontspanning in het vooruitzicht. Geef een Thermen Cadeau

Bekijk

Maak een keuze.