• Retreats
Stap in onze wereld van ontspanning

NIEUW: Thermen Resort Account

Hiermee heb je altijd toegang tot je persoonlijke Thermenfans voordelen, je reserveringen, gegevens en een heerlijke dosis ontspannende inspiratie.

lees meer

Val ik af door naar de sauna te gaan?

Alhoewel je tijdens een een dagje sauna veel vocht verliest zal je niet slanker worden van een bezoek aan de sauna. Sauna is echter wel een prima ondersteuning voor een programma om af te vallen. De warmte van een sauna heeft een reinigend effect op ons lichaam welke er voor zorgt dat afvalstoffen sneller via het lichaam worden afgevoerd. Hierdoor functioneert het lichaam beter, waardoor een bezoek aan de sauna een goede aanvulling is op een programma om gewicht te verliezen.

Afvallen in de sauna: fabeltjes

Het proces "afvallen" is eigenlijk heel eenvoudig; om extra gewicht te verliezen dienen calorieën verbrand te worden en dat kan alleen wanneer het lichaam werk verricht. Om gewicht te verliezen dien je meer calorieën te verbranden dan je binnen krijgt. In de sauna ontspant je lichaam en wordt er niet veel energie verbruikt. Echter kan een bezoek aan onze sauna's mogelijk wel een middel zijn om de stress van het lijnen te vergeten en zo als positieve motivatie te dienen om het afvallen te kunnen volhouden.

Sauna tijdens het afvallen

Het regelmatig bezoeken van onze sauna's en goed voor lichaam en geest ook ondersteunt én versterkt geregeld sauna bezoek de werking van ons immuunsysteem. Hierdoor blijf jij gezond en zal je gemotiveerder zijn tijdens het afvallen. Er zijn echter ook contra indicaties waarbij een sauna bezoek wordt afgeraden. Vraag hiernaar bij onze medewerkers, zij kunnen hier meer uitleg over geven.

Gebruik je tijdens het afvallen medicatie? Dan raden we je eerst aan om contact op te nemen met je huisarts. Dit geldt tevens ook als je voor andere medische condities onder behandeling bent. 

Geniet van de sauna tijdens het afvallen

Gewicht verliezen en regelmatig naar de sauna gaan gaan erg goed samen. En bij Thermen Bussloo geniet je van meer dan zestien verschillende sauna's, diverse (zwem)baden en twee heerlijke rustruimten. Ga je voor het eerst naar de sauna? Hier vind je alle informatie die jij nodig hebt

100% duurzaam!

Een stressvrijere wereld mét een 100% duurzame wellnessbeleving.

Lees meer

Thermen Cadeau

Geen mooier cadeau dan ontspanning in het vooruitzicht. Geef een Thermen Cadeau

Bekijk

Maak een keuze.