• Retreats

Naar de sauna met astma

Het regelmatig bezoeken van een sauna is een natuurlijke optie om de symptomen van astma te verlichten. Volgens stichting Longfonds help een gezonde manier van leven astma klachten te verlichten, in het rijtje met gezonde voeding en sporten kan je een dagje sauna prima een plekje geven. 

Uiteraard kunnen onze sauna's niet jouw medicatie overnemen, maar mogelijk wel bijdragen aan het verzachten of verminderen van jouw symptomen. 

Het effect van de sauna op astma

Door de aangenaam hoge temperatuur in een sauna creëert jouw lichaam een ontspanningsreactie. De warme lucht die je tijdens een saunabezoek inademt ontspant de spiertjes die de bronchiën omgeven, waardoor de bronchiën zich kunnen verwijden. Om die reden zal je makkelijker kunnen ademen en wordt overmatige slijmvorming beter afgevoerd.

Veilig naar de sauna met astma

Als astmapatiënt  sta je hoogstwaarschijnlijk onder controle bij een behandelend arts. Alhoewel astma geen contra indicatie is voor een saunabezoek, kan een bezoek aan de sauna wel effect hebben op je medicaties. We raden je daarom altijd aan om eerst contact op te nemen met je behandelend arts alvorens je een dagje komt genieten van onze sauna's. 

Ook met astma genieten in de sauna

Je kan dus gewoon heerlijk komen genieten van een dagje sauna. Niet alle astma patiënten voelen hetzelfde, de een heeft geen last van een hoge luchtvochtigheid en de ander heeft juist een voorkeur voor droge lucht. Gelukkig heb je bij Thermen Bussloo de keuze uit meer dan zestien verschillende sauna's, waaronder een infraroodsauna en een saltarium sauna. Heb je tijdens jouw bezoek nog vragen? Stel ze gerust aan onze saunaplein-medewerkers zij staan altijd voor je kraag om jouw vragen te beantwoorden en geven een passend advies. 

100% duurzaam!

Een stressvrijere wereld mét een 100% duurzame wellnessbeleving.

Lees meer

Thermen Cadeau

Geen mooier cadeau dan ontspanning in het vooruitzicht. Geef een Thermen Cadeau

Bekijk

Maak een keuze.