• Retreats

Op weg naar een 100% duurzame wellnessbeleving

Bij Thermen Bussloo én Thermen Resorts

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een belangrijk thema voor Thermen Bussloo. De laatste jaren hebben wij talloze maatregelen genomen om de duurzaamheid van ons resort én ons hotel permanent te verhogen, uiteraard zonder dat jij als gast inlevert op kwaliteit en comfort. Wij zijn dan ook vastbesloten om het verschil te maken én zetten we grote en kleine stappen richting onze duurzaamheidsmissie: Een energiepositieve toekomst voor iedereen.

Onze stip op de horizon?

Een energiepositieve toekomst voor de volgende generatie, waarbij we meer energie opwekken dan we gebruiken. Een duurzaamheidsmissie waar we stap voor stap aan werken.

Lees verder

Onbezorgd en groen genieten

Zonnepanelen, een eigen bijenhotel, waterbesparende kranen en douchekoppen, elektrische laadpalen én een biovergister. Bij Thermen Bussloo zijn we volop aan het verduurzamen. Hoe duurzamer onze thermen, hoe meer jij kan genieten van een ontspannen dag of dagen – zonder dat het milieu belast wordt.

Duurzaam ondernemen met Green Key Certificering

Bij Thermen Bussloo zijn we ervan overtuigd dat je beter ontspant als je weet dat jouw favoriete thermen, duurzaam ondernemen serieus neemt. Hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in toerisme en recreatie is Green Key. Green Key voert elke twee jaar onafhankelijke audits uit bij onze Thermen Resorts en certificeert onze thermen én ons hotel aan de ambitieuze vereisten op het gebied van duurzaamheid, milieu en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Thermen Bussloo beschikt over een gouden Green Key certificering – het hoogst haalbare duurzaamheidskenmerk. Om dát te realiseren is er bij ons een zogeheten ‘Green Key team’ actief. Deze medewerkers zorgen dat we scherp blijven op de duurzaamheidsvereisten en zij denken mee in verbetermogelijkheden.

Hoe duurzaam is Thermen Bussloo?

Bij Thermen Bussloo werken we aan duurzame initiatieven, waarvan vele uniek zijn in de wereld van wellness! We noemen er een aantal op…

  • Maar liefst 850 zonnepanelen schitteren bij ons op de daken van onze thermen én ons hotel. 
  • Onze chefs halen de ingrediënten direct uit de natuur - om de hoek bijvoorbeeld, uit onze eigen kruidentuin of…
  • ... vanuit ons eigen bijenhotel! Maar liefst 20.000 kamers, gevuld met 100.000 bijen. Een paar keer per week is onze eigen imker te vinden bij het bijenhotel. Voor de lekkerste honing (maar liefst 160 kg per jaar!) voor tijdens je ontbijt of voor in een fijne lichaams- of gezichtsscrub.
  • Een tip voor tijdens je volgende wandeling door onze groene saunatuin? Kijk eens naar de daken van onze sauna’s. Ze zijn allemaal voorzien van sedum. Een goed thuis voor kleine insecten, vlinders en vogels. In een mooi woord: goed voor de biodiversiteit.
  • Niet alleen jij komt opladen, maar ook jouw auto. En wel elektrisch, want Thermen Bussloo beschikt over laadpalen.
  • Het inzamelen van petflessen, het gebruik maken van ledlampen en tijdschakelaars en inzet van waterbesparende kranen en douchekoppen … Nátuurlijk maken we daar bij Thermen Bussloo ook gebruik van!

Het kan altijd duurzamer
Het kan altijd duurzamer. Gericht op de ecologische voetafdruk die zo klein mogelijk is, nemen we onze verantwoordelijkheid en maken we grote stappen richting een duurzame wereld. Thermen Bussloo heeft dan ook grote plannen om nóg meer te verduurzamen. Met kruidentuinen, energiebuffers, nog meer zonnepanelen… Onze ambitie gaat door.

Duurzaamheid bij onze zusjes

Oók bij onze andere resorts zijn we duurzaam bezig.

Over Green Key

Thermen Bussloo is het eerste wellnessresort in Europa met een gouden Green Key certificering.

Maak een keuze.