• Retreats

Met reuma of jicht naar de sauna

De warmte van onze sauna's stimuleert de stofwisseling, dit kan bij ontstekingsreacties echter averechts werken. Overleg dus altijd eerst met je behandelend arts alvorens je een dagje sauna plant. 

Toch naar de sauna met reuma

Wanneer je last hebt van reumatische klachten is het niet nodig om een dagje sauna te vermijden. Heb je bijvoorbeeld last van stijfheid en/of pijn bij het bewegen dan kan een sauna bezoek juist deze klachten verlichten. Deze heilzame kracht van sauna wordt al sinds de oudheid gebruikt.  Door de warmte worden bloedvaten verwijd, waardoor er een sterkere doorbloeding optreedt van spieren en gewrichten. Hierdoor kan een regelmatige warmtebehandeling bij patiënten met reumatische aandoeningen tijdelijk een verlichting van de klachten bewerkstelligen: meer bewegelijkheid, minder pijn en minder stijfheid (bron: www.reumafonds.nl). 

Tijdelijke verbetering van reumaklachten na saunabezoek

De verlichtende klachten en effecten van de sauna zijn helaas tijdelijk. Een juiste vochthuishouding is zeer belangrijk. Tijdens een saunabezoek verlies je veel vocht, zorg er dus voor dat je tijdens jou dagje sauna genoeg water drinkt of geniet van een heerlijke drankje in een van onze restaurants

Sauna naast jouw reuma-medicatie

De natuurlijke stimulatie van de stofwisseling maakt een bezoek aan onze sauna mogelijk zeer geschikt als aanvulling op en ondersteuning van een medische behandeling. De positieve effecten zijn dan misschien enkel tijdelijk,  het verlicht je pijn, je ontspant én je bent elke dag welkom!

Naast onze sauna's kan je ook genieten van heerlijke massages die de stofwisseling stimuleren en zo mogelijk voor verlichting van de klachten zorgen (bron: www.reumafonds.nl).  Heb je tijdens jouw bezoek vragen over reumaklachten en onze sauna’s? Onze saunaplein-medewerkers staan altijd klaar om vragen te beantwoorden en advies te geven.

100% duurzaam!

Een stressvrijere wereld mét een 100% duurzame wellnessbeleving.

Lees meer

Thermen Cadeau

Geen mooier cadeau dan ontspanning in het vooruitzicht. Geef een Thermen Cadeau

Bekijk

Maak een keuze.