• Retreats

Met een huidaandoening naar de sauna

Een bezoek aan onze sauna's is niet schadelijk voor de huid en een niet besmettelijke huidaandoening is geen contra indicatie voor een saunabezoek. In sommige gevallen zal een bezoek aan onze sauna's de symptomen zelf verlichten. 

Door regelmatig naar de sauna te gaan zal je merken dat je huid zachter en egaler wordt. Dit komt door het versnellen van de hartslag en het verwijden van bloedvaten en poriën. Hierdoor vindt er een betere doorbloeding plaats welk jouw huis ten goede komt. 

Sauna en eczeem

Er is geen onderzoek bekend over de effecten van een saunabezoek op eczeem. Ervaringen van verschillende mensen lopen uiteen van het verergeren van klachten tot het verdwijnen van klachten. Daarnaast moet je rekening houden dat een saunabezoek invloed kan hebben op de werking van medicijnen. Daarom raden wij altijd aan, om alvorens je naar de sauna gaat, eerst even met je behandelend arts te overleggen of een sauna bezoek mogelijk is. 

Cellulitis en sauna

Eigenlijk geldt er voor het effect van sauna op cellulitis hetzelfde. Het is nooit wetenschappelijk bewezen of onderzocht dat sauna cellulitis vermindert. Het regelmatig saunabezoek heeft een positief effect op de stofwisseling en bloedcirculatie. Afvalstoffen worden sneller afgevoerd, wat misschien tot een kleine verbetering kan leiden. De cellulitis zal door het saunabezoek echter nooit erger worden.

Bekend is, dat diepe massages en detox-behandelingen kunnen helpen tegen de cellulitis ook hiervoor ben je bij Thermen Bussloo aan het juiste adres. Bekijk onze behandelingen of neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag de juiste keuze te maken. 

Een gezondere huid dankzij de sauna

De sauna heeft een weldadige invloed op een gezonde huid. Het regelmatig bezoeken van de sauna is heilzaam voor lichaam en geest en daar moet iedereen van kunnen profiteren. Heb je een huidaandoening? Wij raden je wel aan eerst met je arts te overleggen. Dit raden wij overigens ook aan als je voor een andere medische conditie onder behandeling bent, of medicijnen gebruikt.

100% duurzaam!

Een stressvrijere wereld mét een 100% duurzame wellnessbeleving.

Lees meer

Thermen Cadeau

Geen mooier cadeau dan ontspanning in het vooruitzicht. Geef een Thermen Cadeau

Bekijk

Maak een keuze.