Regionale producten
Onze producten komen rechtstreeks van het land..
Voor de beste producten hoeven we niet ver van huis. De Veluwe, Salland en de IJsselvallei bieden prachtige bedrijven waar we graag mee samenwerken. Deze bedrijven passen door hun bedrijfsfilosofie en de kwaliteit van hun producten ook nog eens perfect bij Restaurant Intens. En wat te denken van onze eigen nieuwe groentetuin?
Sinds de opening van Restaurant Intens in 2012 zijn we ons steeds meer gaan specialiseren in gerechten die niet alleen lekker, maar ook verantwoord zijn. Door onze bewuste keuzes voor ingrediënten en gezonde bereidingswijzen komen smaken goed tot hun recht en versterken voedingswaarden elkaar.
Boerderij De Kolke
Boerderij de Kolke in Voorst behoort tot landgoed Beekzicht, een gebied van ongeveer 400 ha grond. De huidige bewoners wonen sinds 1987 op de boerderij en houden zich al jaren bezig met het verbouwen van diverse soorten aardappels, groenten en granen. Vanuit Restaurant Intens gebruiken we de gerst en tarwe van Boerderij de Kolke bij het brouwen van onze eigen Wellness Weizen, die exclusief bij ons te verkrijgen is. En dat proef je!
Boerderij Den Hoek
De zuivel van Boerderij Den Hoek uit Wilp is heerlijk én eerlijk! Al sinds 1999 wordt er met de hulp van eigen vee zuivel gemaakt in de kaas- en zuivelmakerij op het erf. In de zomerperiode graast het vee buiten op de 17 hectare grasland rondom de boerderij. Het ambachtelijke bereidingsproces én de melk van de eigen koeien zorgen voor de bijzondere en karaktervolle smaak. Er worden dan ook geen conserveermiddelen toegevoegd, zodat de typische smaak behouden blijft. Zo vind je onder andere de melk en karnemelk terug bij ons ontbijt.
Brouwerij Chamaven
Bij Restaurant Intens kun je kennismaken met de speciaalbieren van brouwerij Chamaven. De in Zutphen gevestigde brouwerij is een initiatief van een groep vrienden met een gezamenlijke liefde voor bier. In 2017 zijn de eerste bieren van deze brouwerij op de markt gekomen en al snel volgden vele successen. Ieder biertje is gemaakt met de beste ingrediënten en met zorg en aandacht gebrouwen om zo voor een unieke smaaksensatie te zorgen! Wat extra bijzonder is? In samenwerking met Boerderij de Kolke heeft brouwerij Chamaven onze eigen Wellness Weizen gebrouwen.
Imkerij 't Haagje
Nabij het hotel voor onze gasten vind je ons eigen bijenhotel, waar we in samenwerking met Imkerij ’t Haagje uit Epe onze eigen honing oogsten. De kleinschalige imkerij geleid door imker Wilfred houdt zich bezig met de productie van honing in Nederland en Hongarije. De bijen zijn niet alleen nuttig voor de heerlijke honing, maar ze zorgen ook voor de bestuiving van gewassen, waardoor er vruchten aan groeien. Mede dankzij deze samenwerking proef je bij Restaurant Intens het beste wat de natuur te bieden heeft!
Farmfields
Farmfields uit Wekerom is een typisch Veluwse boerderij die eind negentiende eeuw is gebouwd. De medewerkers hebben een passie voor vlees en zijn elke dag bezig om de beste ambachtelijke producten te bereiden. Alle producten hebben dan ook drie Beter Leven sterren! Het werken met korte lijnen staat centraal, zodat er geen onnodige kilometers worden gemaakt om het vlees bij de klant te krijgen. Door middel van eigen bezorging waarborgt Farmfields de beste kwaliteit én de minste milieubelasting.
Boerderij Ruimzicht
Boerderij Ruimzicht in Halle is een biologisch-dynamisch landbouwbedrijf met melkvee, varkens, schapen, kippen, tuinderij en een zorgboerderij. Hun missie is het bedrijven van natuur-inclusieve landbouw en lokaal ondernemen met aandacht voor bodem, plant, dier en mens. In de nieuwe kaasmakerij en natuurgekoelde kaaskelder wordt voortdurend gezocht naar hoe de natuur ingezet kan worden om het bedrijf nog duurzamer te krijgen en producten nóg lekkerder.
Van Menno
Bij Restaurant Intens serveren we het ambachtelijke zuurdesembrood van Van Menno, een volledig biologisch brood dat met liefde en aandacht is gebakken volgens de traditionele Franse broodstijl. Het proces is gebaseerd op puur vakmanschap, waarbij de natuurlijke fermentatie en de zorgvuldige bereiding zorgen voor een unieke smaak en textuur. Van Menno gebruikt uitsluitend biologische ingrediënten, wat het brood niet alleen smaakvol, maar ook duurzaam maakt. Een ware smaaksensatie die perfect aansluit bij ons streven naar pure en lokale producten van de hoogste kwaliteit.