
Maak kennis met chef-kok Kevin
Sinds september staat Schlaman in de keuken van het restaurant in Voorst. De chef-kok zet verrassende smaken en nieuwe culinaire belevenissen op de kaart. “Gasten kunnen een avond verwachten waarbij de smaakpapillen goed worden geprikkeld”, aldus Schlaman.
Culinaire visie en verrassingen
Kevin Schlaman heeft zijn culinaire talent ontwikkeld bij gerenommeerde keukens in Nederland, waar hij de fijne kneepjes van het vak leerde en zijn eigen stijl perfectioneerde. Met zijn ervaring en creatieve visie is Schlaman een bekende naam in het Nederlandse culinaire circuit.
Als chef-kok bij Restaurant Intens combineert hij deze ervaring met een liefde voor eerlijke, pure smaken en een passie voor seizoensgebonden en lokale producten. Schlaman werkt veel met groentes, kruiden en bloemen. “Dat levert heel spannende smaakcombinaties op. Ook slow cooking hoort in mijn keuken. Daarnaast denk ik goed na over wat je kan met de resten van een product; niet zomaar alles weggooien, dat is zo zonde. Boeren hebben er veel liefde ingestoken, de beesten hebben een fijn leven gehad. Daar moeten we als chefs met veel meer respect mee omgaan. Die filosofie delen Intens en ik, dat is een mooie basis om het menu nóg smaakvoller en boeiender te maken.”
Van onze eigen Nederlandse bodem
“Ik hou ervan om Nederlandse producten een hoog podium te geven”, vertelt Schlaman. “Onze Nederlandse bodem biedt geweldige producten. Als chef zie ik het als mijn doel om de gast hiervan te overtuigen. Een culinaire avond gaat niet per se om dure en exclusieve producten, het zijn vooral ingrediënten van dichtbij die een gerecht uniek maken én voor verrassingen zorgen.”