Regionale producten
Onze producten komen rechtstreeks van het land..
Voor de beste producten hoeven we niet ver van huis. De Veluwe, Salland en de IJsselvallei bieden prachtige bedrijven waar we graag mee samenwerken. Deze bedrijven passen door hun bedrijfsfilosofie en de kwaliteit van hun producten ook nog eens perfect bij Restaurant Intens. En wat te denken van onze eigen nieuwe groentetuin?
Sinds de opening van Restaurant Intens in 2012 zijn we ons steeds meer gaan specialiseren in gerechten die niet alleen lekker, maar ook verantwoord zijn. Door onze bewuste keuzes voor ingrediënten en gezonde bereidingswijzen komen smaken goed tot hun recht en versterken voedingswaarden elkaar.
Boerderij De Kolke
Boerderij de Kolke in Voorst behoort tot landgoed Beekzicht, een gebied van ongeveer 400 ha grond. De huidige bewoners wonen sinds 1987 op de boerderij en houden zich al jaren bezig met het verbouwen van diverse soorten aardappels, groenten en granen. Restaurant Intens gebruikt seizoensgroente, aardappels, sappen en cranberries van de Kolke in allerlei gerechten. Al deze producten worden op geïntegreerde manier geteeld, wat wil zeggen dat er zo min mogelijk chemische middelen gebruikt worden. En dat proef je!
Familie Bosgoed
In samenwerking met familie Bosgoed uit Terwolde heeft Restaurant Intens verschillende varkens. Deze vinden hun plekje in de bossen van Terwolde waar ze door het buitenleven hun natuurlijke gedrag kunnen vertonen. De dieren zijn erg nuttig voor het beheer van de natuur; met hun snuiten ploegen ze namelijk stukken bos en weiland om, in de zoektocht naar voedsel. Het resultaat hiervan is een grote variatie in het landschap, wat er weer voor zorgt dat het aantal planten- en dierensoorten in een gebied toeneemt. Daarnaast levert het biologisch varkensvlees op.
Boerderij Den Hoek
De zuivel van Boerderij Den Hoek uit Wilp is heerlijk én eerlijk! Al sinds 1999 wordt er met de hulp van eigen vee zuivel gemaakt in de kaas- en zuivelmakerij op het erf. In de zomerperiode graast het vee buiten op de 17 hectare grasland rondom de boerderij. Het ambachtelijke bereidingsproces én de melk van de eigen koeien zorgen voor de bijzondere en karaktervolle smaak. Er worden dan ook geen conserveermiddelen toegevoegd, zodat de typische smaak behouden blijft. Bij Den Hoek is zuivel maken nog écht handwerk, waarbij het vakmanschap van boer en boerin een grote rol speelt.
Brouwerij Chamaven
Bij Restaurant Intens kun je kennismaken met de speciaalbieren van brouwerij Chamaven. De in Zutphen gevestigde brouwerij is een initiatief van een groep vrienden met een gezamenlijke liefde voor bier. In 2017 zijn de eerste bieren van deze brouwerij op de markt gekomen en al snel volgden vele successen. Ieder biertje is gemaakt met de beste ingrediënten en met zorg en aandacht gebrouwen om zo voor een unieke smaaksensatie te zorgen!
Eigen moestuin
Sinds medio 2021 heeft Restaurant Intens een eigen groentetuin van een ruim een halve hectare. Een bron van heerlijke producten! De groenten die we hier telen, worden uiteraard gebruikt in eigen keuken en geserveerd op het bord van onze gasten. Met deze groentetuin creëren we meer verbinding tussen ons restaurant en de prachtige omgeving waarin we gevestigd zitten. Ook is er in onze tuin gerst en tarwe te vinden, deze grondstoffen we gebruiken voor het brouwen van ons eigen Wellness Weizenbier.
Vleesch van Plante
Het rundvlees waarmee bij Restaurant Intens gewerkt wordt is afkomstig van Vleesch van Plante uit Klarenbeek, een familiebedrijf dat de titel Erkend Veluws Streekproduct mag dragen. Het vlees van Vleesch van Plante is afkomstig van eigen vee en wordt geproduceerd met respect voor het welzijn van de dieren, het landschap en de biodiversiteit. Het hele proces van geboorte van de kalveren tot het eindproduct vindt plaats op de Veluwe. Het voer en de stro wordt door de familie zelf verbouwd of is afkomstig van lokale leveranciers en deze komen uiteindelijk weer op het eigen land terecht als compost. Het vee loopt zo lang mogelijk buiten en is regelmatig rustig grazend rondom het meer van Bussloo te vinden!
Imkerij 't Haagje
Nabij het hotel voor onze gasten vind je ons eigen bijenhotel, waar we in samenwerking met Imkerij ’t Haagje uit Epe onze eigen honing oogsten. De kleinschalige imkerij geleid door imker Wilfred houdt zich bezig met de productie van honing in Nederland en Hongarije. De bijen zijn niet alleen nuttig voor de heerlijke honing, maar ze zorgen ook voor de bestuiving van gewassen, waardoor er vruchten aan groeien. Mede dankzij deze samenwerking proef je bij Restaurant Intens het beste wat de natuur te bieden heeft!
Ecofields
Ecofields uit Wekerom is een typisch Veluwse boerderij die eind negentiende eeuw is gebouwd. De medewerkers hebben een passie voor vlees en zijn elke dag bezig om de beste ambachtelijke producten te bereiden. Alle producten hebben dan ook drie Beter Leven sterren! Het werken met korte lijnen staat centraal, zodat er geen onnodige kilometers worden gemaakt om het vlees bij de klant te krijgen. Door middel van eigen bezorging waarborgt Ecofields de beste kwaliteit én de minste milieubelasting.
Boerderij Ruimzicht
Boerderij Ruimzicht in Halle is een biologisch-dynamisch landbouwbedrijf met melkvee, varkens, schapen, kippen, tuinderij en een zorgboerderij. Hun missie is het bedrijven van natuur-inclusieve landbouw en lokaal ondernemen met aandacht voor bodem, plant, dier en mens. In de nieuwe kaasmakerij en natuurgekoelde kaaskelder wordt voortdurend gezocht naar hoe de natuur ingezet kan worden om het bedrijf nog duurzamer te krijgen en producten nóg lekkerder.
Onze nieuwe groentetuin!
Sinds kort heeft Restaurant Intens haar eigen groentetuin; zo leggen we de verbinding tussen een culinaire eetbeleving en onze prachtige omgeving!