Het gezicht achter de Schoonmaak

In gesprek met Virginie

Wanneer je denkt aan een bezoek aan de sauna denk je al gauw aan ontspanning, warmte en écht tot rust komen. Allemaal erg essentiële onderdelen voor een ultieme sauna belevenis. Maar minstens zo belangrijk… goede hygiëne! We vroegen schoonmaak medewerker Virginie wat dit werk zo leuk maakt en waarom ze nou juist voor Thermen Bussloo heeft gekozen.

Samen met haar collega’s draait Virginie haar hand niet om voor vroeg opstaan en netjes en nauwkeurig werken. Al vier jaar is ze regelmatig in de ochtenduren op het resort te vinden om ervoor te zorgen dat alles er spik en span uitziet. “Bijna vier jaar geleden ben ik in het schoonmaakteam van Thermen Bussloo begonnen. Oorspronkelijk kom ik uit Griekenland, waar ik heb gewerkt als grafisch designer. In Nederland ben ik op zoek gegaan naar een baan waarin flexibiliteit centraal stond. Zo heb ik via internet de vacature voor medewerker schoonmaak gevonden”, aldus Virginie.

 

Effectief samenwerken

Het controleren van de hygiëne van alle baden, het ontsmetten van vloeren en saunabanken en het schoonmaken van behandelruimtes: het zijn allemaal taken waar Virginie zich mee bezighoudt. Als medewerker schoonmaak heeft ze verstand van tal van schoonmaakmiddelen en hoe ze daarmee diverse materialen het beste kan behandelen. “Naast deze taken speelt ook goed communiceren een belangrijke rol in ons werk. We werken in een team en door duidelijke afspraken te maken zorgen we ervoor dat we snel, maar zonder (tijds)druk kunnen werken”.

 

Het team

Het hechte en fijne team waar Virginie deel van uit maakt is een van de dingen waar ze energie van krijgt binnen haar werk. “Ik zou mijn team beschrijven als echte toppers”, vertelt ze, “Het is altijd gezellig samen”. Samen zorgen ze voor een goede eerste indruk van het resort, een belangrijk onderdeel van de algehele gastbeleving. “Ik doe graag iets goeds voor mensen en het geeft me veel voldoening om te horen dat gasten onze hoge hygiëne standaarden waarderen, bijvoorbeeld wanneer ze hierover een positieve review achterlaten”.

"Zowel van de samenwerking met mijn collega’s als met mijn leidinggevende krijg ik echt energie!" - Virginie

De voordelen

Naast dat je werkdag er op tijd opzit zijn er nog meer voordelen van werken in de schoonmaak bij Thermen Bussloo. Zo geeft Virginie aan: "Er wordt goed voor gasten én werknemers gezorgd, onder meer door de eigen Academy waar je jezelf kunt ontwikkelen met trainingen en opleidingen. Daarnaast betekent werken bij Thermen Bussloo ook dat je werkt in een hele sfeervolle, positieve en stressvrije omgeving waar je regelmatig zelf gebruik van kunt maken. Ik vind het bijvoorbeeld heerlijk om af en toe ook zelf te genieten van onze saunafaciliteiten en baden”.

Naar de sportschool hoeft Virginie niet vaak meer, geeft ze lachend aan. “Schoonmaken is erg fysiek werk, dat kan soms zwaar zijn. Toch zie ik het als een manier om in vorm te blijven, het is haast een sport!”.

Waarom Thermen Bussloo?

“Het bedrijf is een hele flexibele werkgever, wat erg prettig is. Ook de werkuren zijn goed te combineren met mijn gezinsleven. Dit was een van de redenen waarom ik bij Thermen Bussloo ben gaan werken." - Virginie

Onze vacatures

Maak een keuze.