Het gezicht achter de Housekeeping

In gesprek met Kris

Een baan als medewerker Housekeeping bij Thermen Bussloo, is dat als een soort Assepoester met schoonmaakhandschoenen én een plumeau in de hand de kamers schoonmaken? Of swingend en zingend met een dweil door de kamers lopen? We vroegen het aan Kris (40 jaar), die sinds 27 augustus 2012 (én dus sinds het begin van Hotel Thermen Bussloo) al werkzaam is binnen het Housekeeping team van Thermen Bussloo.

Netjes werken, niks overslaan en goed doorwerken. Dat lukt niet iedereen. Maar, voor onze Kris is dit een dagelijkse bezigheid. Zij werkt namelijk binnen het Housekeeping team van Thermen Bussloo. Een hecht en fijn team, waarbij ook letterlijk de mentaliteit ‘niet lullen, maar poetsen’ centraal staat. Maar waar óók zeker ruimte is voor gezellige gesprekken, teamuitjes, personeelsfeestjes en schouderklopjes naar elkaar. ‘Samen zijn wij Housekeeping’ vertelt Kris, ‘Ik ervaar het als een heel fijn en hardwerkend team,  je leert van elkaar en hebt ook veel gezellige momenten met elkaar.’

 

Een schoon kunstje

Haren in de wasbak, een niet geleegde prullenbak of een slordig opgemaakt bed. Reden genoeg voor een gast om direct te vertrekken. In een hotelkamer moet elk spoor van de voorganger gewist zijn. Daarom is de Housekeeping in Hotel Thermen Bussloo van vitaal belang. ‘Ik vind het heerlijk om in een hoog tempo te werken en de kamers om te toveren tot een schone kamer. Natuurlijk is het hierbij belangrijk dat je secuur en schoon werkt, maar eigenlijk zijn wij misschien wel het belangrijkste visitekaartje van Thermen Bussloo’, aldus Kris. ‘Denk hierbij aan het begroeten van de gast met een grote glimlach, aan een representatieve uitstraling hebben, maar ook zorgen dat je werkwagen en materiaal altijd netjes is opgeruimd en bijvoorbeeld niet midden in de gang ligt. Tevreden gasten met een grote glimlach, daar doen we het voor ’, motiveert Kris.

 

Thuis voelen

Iedere dag stapt onze Kris met positieve energie én goede motivatie binnen bij Hotel Thermen Bussloo. En na ruim acht jaar, zou je toch denken dat ze onderdeel is van het interieur en dat het werk misschien ook gaat vervelen? Toch vertelt Kris ons dat haar werk elke dag verrassend én uitdagend is. ‘We beginnen de dag met een kop koffie of thee samen met het hele team. Vervolgens bespreken we de bezetting van de kamers en horen we of er bijzonderheden zijn. Per 2-tal maken we de hotelkamers schoon, waarvan één de badkamerruimte en de ander het leef/slaapgedeelte. Je weet uiteraard nooit wat je tegenkomt en vaak werk je binnen een tijdsdruk. Dit maakt het werk dan ook uitdagend, maar je weet dat je het altijd samen doet én voor het beste resultaat gaat. Precies dát gevoel, is wat mij iedere dag motiveert.’ zegt Kris. Daarnaast ervaart Kris ook veel vrijheid in haar werk en zorgt de ontspannen sfeer in het hotel, maar ook onder de gasten voor een ‘gevoel van thuiskomen’. ‘Ik werk hier nu sinds het begin van Hotel Thermen Bussloo en ik voel mij hier echt thuis. Dát gevoel wil ik mijn gasten natuurlijk ook meegeven.’

“Tevreden gasten met een grote glimlach, daar doen we het voor!" - Kris

Werken in de Housekeeping

Uitblinkers

Eén van de uitblinkers in het werken bij Thermen Bussloo is het gezellige, jaarlijkse personeelsfeest. ‘Dan word je als medewerker écht in de watten gelegd. Een groot feest, waarbij het je aan niets zal ontbreken. Dat doen ze goed’ vertelt Kris.

Andere voordelen aan het werken binnen een wellnessbedrijf zijn natuurlijk de fijne secundaire arbeidsvoorwaarden. ‘Je eigen ontspanning, gezondheid en uiterlijke verzorging vinden ze hier bij Thermen Bussloo erg belangrijk. Natuurlijk kan dat met een dagje naar de sauna, maar ze hebben hier ook verschillende vitaliteitsprogramma’s als Mindfulness en Yoga voor het personeel. Daarnaast kun je je hier altijd blijven ontwikkelen, binnen onze eigen Academy. Dát zijn voor mij de extraatjes binnen mijn werk’, besluit Kris.

Waarom Thermen Bussloo?

De reden was eigenlijk heel simpel. Na een aantal opleidingen binnen de horeca, wilde ze toch graag iets anders. Kris haar zusje was al werkzaam op de beauty-afdeling van Thermen Bussloo en hoorde dat er een hotel gebouwd zou worden. Kris twijfelde geen moment en schreef gelijk een sollicitatiebrief.

Onze vacatures

Maak een keuze.