• Retreats
<     VORIGE

Beleef de omgeving van Hotel Thermen Bussloo

Welkom op de Veluwe!

Hotel Thermen Bussloo is gelegen op de Veluwe, aan het prachtige meer van Bussloo in de gemeente Voorst, nabij Apeldoorn. Een natuurrijk gebied met vele wandel- en fietsroutes, heidevelden en bossen én historische steden als Deventer en Zutphen. De Nederlandse big five, zoals edelherten, wilde zwijnen en Schotse hooglanders, krijgen hier alle ruimte. De omgeving van Hotel Thermen Bussloo is een prachtig decor om van alles te zien, te beleven én om heerlijk tot rust te komen. We zetten een aantal tips voor je op een rijtje.

Het mooiste natuurgebied van Nederland

De natuur rondom Bussloo is in ieder seizoen een plaatje. Het dorpje Voorst is fantastisch gelegen op de Veluwe, in de Ijsselvalei én biedt je dus het mooiste van deze twee landschappen. Zo ontdek je er prachtige heidevelden, zandvlaktes, rivieren en bossen.

Fiets bijvoorbeeld door het nabijgelegen dorp Twello, rust onderweg even voor een drankje, een lunch met een natuurlijk streekproduct of een ambachtelijk (boeren)ijsje. Of ga al trappend richting Apeldoorn, óók langs die route zijn er diverse ‘afstappers’ en bezienswaardigheden als Paleis het Loo of het Stadspark Berg & Bos. Te voet, op de fiets óf te paard. Tussen de Veluwe en de Ijssel ontdek je de mooiste landschappen van Nederland!

Populaire fiets- en wandelroutes

Weidse uiterwaarden, statige Ijsselhoeven, dicht begroeide bossen, gezellige dorpjes en de rust en stilte van de natuur. Het mooie aan onze omgeving is de enorme diversiteit. Of je nou heerlijk wilt wandelen door de natuur, wilt fietsen richting culturele bezienswaardigheden of historische steden óf juist actief wilt wielrennen of mountainbiken – het kan allemaal!

Hieronder vind je een aantal populaire fiets- of wandelroutes. Rondom ons hotel ligt echter een heel uitgebreid fiets- en wandelnetwerk. Er zijn daarom nog véél meer mogelijkheden voor prachtige tochten. Vraag bij onze receptie voor alle mogelijkheden.

Populaire fietsroutes

Daarnaast zijn er in de omgeving van Thermen Bussloo ook drie prachtige fietsroutes in de groene Ijsselvallei, bekijk hier meer over deze 'smulroutes'.

Populaire wandelroutes

Actieve, culturele en historische uitjes

Zin een avontuurlijke verkenning van de omgeving? Denk dan eens aan een rondje hardlopen rondom het meer van Bussloo of een buitenrit met één van de paarden van Manage Voorst. Beklim één van de uitkijktorens op de Veluwe, spot herten of wilde zwijnen tijdens zonsopkomst in de bossen of kom golfen bij Pitch & Putt Bussloo. En, daarna? Dan kom je natuurlijk weer heerlijk ‘thuis’ bij ons uitrusten…

.. of eerst nog even genieten van de rijke geschiedenis van de Veluwe? Het gebied zit vol waardevolle herinneringen en culturele pareltjes. Bezoek de historische steden Zutphen en Deventer, breng een bezoek aan het Kroller-Muller Museum of wandel langs Kasteel Cannenburch, Kasteel ter Horst of Paleis het Loo. Genoeg te ontdekken!

Blijf heerlijk overnachten

Ga er even tussenuit en kom helemaal tot rust bij Hotel Thermen Bussloo, geniet van de natuur en de prachtige omgeving.

Ga voor een verwenmoment!

Een heerlijke ontspanningsmassage, een rustgevende gezichtsbehandeling, verwennerij voor je voeten? Kies waar jouw lichaam behoefte aan heeft...

Maak een keuze.