Panoramasauna: onze goed gesprek-sauna

Reserveren

Panoramasauna

  • 85° Celsius
  • Prachtig uitzicht over het meer!
  • Goed gesprek sauna
  • Banja Gezondheidsritueel

De Panoramasauna bevindt zich aan de rand van het meer van Bussloo en biedt een prachtig weids uitzicht over het water en de bomenpartijen rondom het meer. Uitkijkend over dit natuurschoon ervaart u totale ontspanning, zowel vanuit de sauna, maar ook als u vanaf de bankjes buiten de sauna even uw rust neemt.

Meer lezenVerbergen

De temperatuur in de Panoramasauna is 85 ºC. Door de extra droge lucht in deze sauna is dit een goed verdraagbare warmte. In tegenstelling tot de andere sauna’s hoeft het in deze sauna niet perse stil te zijn. Sterker nog: de Panoramasauna is onze goed gesprek-sauna.

OPGIETINGEN IN DE PANORAMASAUNA

Verdeeld over de dag vinden er in de Panoramasauna opgietingen plaats waarbij de warmtebron wordt overgoten met water en etherische oliën. Een saunameester wappert daarbij met een doek de waterdamp die vrij komt door de sauna rond. Omdat de temperatuur tijdens deze opgieting intens hoog wordt, is deze belevenis een aanrader voor de ervaren saunagast.

BANJA GEZONDHEIDSRITUEEL IN DE PANORAMASAUNA

Het Banja Gezondheidsritueel is een opgietritueel waarbij berkentakken in een sauna-emmer worden vermengd met water. Door de takken te weken in het water geven deze een aangename geur af. Tijdens het ritueel zwaait de saunameester met de berkentakken door de saunacabine, waardoor de temperatuur en luchtvochtigheid in hoog tempo stijgt.

Dit speciaal voor Thermen Bussloo ontwikkelde Gezondheidsritueel heeft meerdere gunstige effecten op het lichaam:
• Verlicht stress en pijnlijke gewrichten
• Zuivert de lucht en werkt helend voor de luchtwegen
• Reinigt de huid

* Het Banja Gezondheidsritueel is gebaseerd op het originele Russische Banja ritueel, waarbij men (na bovenstaand ritueel) tevens met berkentakken op het lichaam ‘slaat’.

BIJZONDER AAN DE SAUNA: KELO HOUT

De Panoramasauna is vervaardigd uit Scandinavische Kelo houten boomstammen die minstens honderd jaar oud zijn. Door de fijne structuur zijn Kelo boomstammen droog en hard. Daardoor houden ze de warmte en de atmosfeer binnen in de sauna constant. De boomstammen hebben tijdens de groei door natuurlijke uitdroging hun schors verloren, waardoor de mooie gladde en vergrijsde uitstraling van het hout is ontstaan.
 

* aan de opgietingen in de Panoramasauna zijn voor saunagasten geen extra kosten verbonden.

Direct reserveren