Reserveren

Bezoek onze Kelo Aardesauna

 • 100°C: Onze heetste sauna!
 • Houtgestookte sauna

Buiten in de fraaie tuin van Thermen Bussloo bevindt zich tegen een aarden wal deze intieme Kelo aardesauna met een natuurlijk begroeid groendak. Door de hoge temperatuur (tot 100 ºC), is deze sauna voor ervaren saunagasten een bijzonder prettige ervaring. Binnen in de sauna brandt een houtgestookt vuur en het gedempte licht geeft een besloten sfeer.

Meer lezenVerbergen

Hoe lang u in een sauna blijft zitten of liggen, is wat u zelf prettig vindt, maar het is verstandig na uiterlijk een kwartier afkoeling te zoeken. Om de tijd bij te houden hangen er aan de saunawand thermometers waarop u uw verblijfstijd in de sauna bij kunt houden. Mocht u al eerder de buitenlucht in willen, dan bent u natuurlijk vrij om de sauna verlaten. Het gaat er vooral om dat u zich prettig voelt. Omdat warme lucht opstijgt, voelt het op de plekken op de lage bankjes in een sauna het minst warm. Houdt u er van om in de sauna te gaan liggen, dan raden wij u aan om de laatste minuten toch rechtop zittend in de sauna door te brengen, zodat uw lichaam heel geleidelijk al iets minder warm is geworden voordat u de sauna verlaat.

KELO HOUT

De Aardesauna is vervaardigd uit Scandinavische Kelo houten boomstammen die minstens honderd jaar oud zijn. Door de fijne structuur zijn Kelo boomstammen droog en hard. Daardoor houden ze de warmte en de atmosfeer binnen in de sauna constant. De boomstammen hebben tijdens de groei door natuurlijke uitdroging hun schors verloren, waardoor de mooie gladde en vergrijsde uitstraling van het hout is ontstaan.

Direct reserveren
 • Veelgestelde vragen

  Hoe koel ik mijn lichaam na een bezoek aan de Aardesauna?
  • Maak eerst buiten een wandeling, zodat uw longen de warme lucht kwijtraken en uw
  lichaam rustig af kan koelen.
  • Daarna kunt u met koud water verder koelen. Start met het koelen zover mogelijk van uw
  hart en werk langzaam naar uw hart toe (vergeet daarbij uw hoofd niet).
  • Neem een koude douche om het zweet van u af te spoelen en maak daarna gebruik van
  het dompelbad.
  • Sluit af met een warm voetenbad of wisselbad.