Reserveren

Open uw luchtwegen in onze Caldarium

  • Stoomcabine 50° Celsius
  • Heerlijke Eucalyptus-geur
  • Weldaad voor de luchtwegen!

Het Caldarium (caldarium is het Latijnse woord voor warmwaterkamer) is een stoomcabine met zitbanken waar een binnentemperatuur van 50 ºC  heerst. De atmosfeer in deze fijne sauna is aangenaam warm en vochtig en de zachte kleuren om u heenwisselen in een prettig traag ritme. Het ruikt er heerlijk naar Eucalyptus. 

Meer lezenVerbergen

Het caldarium is een van de binnensauna's. Het is een natte saunacabine, waar u uw handdoek niet mee naar binnen neemt. Na het bezoek van deze stoomcabine, zult u ervaren dat u vrijer ademt. Dat komt door het kruidige aroma van etherische eucalyptusolie, die wordt gewonnen uit de bladeren van de geneeskrachtige Eucalyptus loofboom. De intense geur ervan is weldadig voor de luchtwegen, maar zorgt er ook voor dat uw huid na uw verblijf in deze stoomcabine zijdezacht aanvoelt.

HERKOMST VAN HET CALDARIUM

De verschillende stoombaden zoals wij die tegenwoordig in thermen tegen komen, vinden hun oorsprong in het Romeinse Rijk. Naast badhuizen voor het volk, lieten keizers hun eigen meer uitgebreide badhuizen bouwen die zij fraai decoreerden met kunst en waar zij faciliteiten als sportvelden, tuinen en een bibliotheek aan toevoegden. Het baden had een vaste volgorde gedaan, te beginnen met het frigidarium (koude ruimte), gevolgd door het tepidarium (warme ruimte) en eindigend in het caldarium (hete ruimte). De volgorde van baden waar de Romeinen in geloofden, is nog steeds de volgorde zoals die in de huidige sauna’s wordt aangeraden voor een optimale beleving.

Direct reserveren