Reserveren

Opgietingen - Aufguss

De opgieting, ook wel Aufguss of Löyly genoemd, is een sensationele belevenis en is een must voor iedere saunaliefhebber. De opgietingen worden verzorgd door onze saunameesters.

Dagelijks vinden er diverse opgietingen plaats, waar u als gast kostenloos (o.b.v. beschikbaarheid) aan deel kunt nemen. De opgietingen vinden op gezette tijden plaats in:

  • Kelo Aufguss sauna
  • Kelo Panoramasauna
  • Azie sauna
Meer lezenVerbergen

WAT IS EEN OPGIETING/AUFGUSS?

Tijdens de opgieting giet de saunameester een grote hoeveelheid water met etherische oliën op de warmtebron. Er komt dan waterdamp vrij die de saunameester, door te wapperen en te zwaaien met een handdoek, door de ruimte verspreid. De luchtvochtigheid in de sauna stijgt en de saunatemperatuur wordt als warmer en intenser ervaren. Door de opgevoerde luchtvochtigheid en de intensieve opwarming van de huid gaat het lichaam meer zweten en wordt de doorbloeding van de huid geoptimaliseerd. Een sensationele belevenis voor lichaam en geest!

DAGELIJKSE OPGIETINGEN:

Duo-, en thema-opgieting in de Kelo Aufguss sauna

De duo-opgieting wordt gegeven door twee saunameesters. Met de thema-opgieting zullen onze saunameesters u verrassen. Iedere dag wordt er een andere thema-opgieting verzorgd, met andere geuren, kleuren en klanken.

Opgietritueel in de Azië sauna

Tijdens dit opgietritueel laat onze saunameester u op ontspannen manier wennen aan de geleidelijk oplopende luchtvochtigheid.

Intense opgieting in de Panoramasauna

Tijdens deze opgieting laat de saunameester u een nog intensere hitte ervaren dan tijdens de overige opgietingen. De intense opgieting wordt aangeraden aan onze ervaren saunagasten.

Banja Gezondheidsritueel in de Panoramasauna

Het Banja Gezondheidsritueel is een opgietritueel waarbij berkentakken in een sauna-emmer worden vermengd met water. Door de takken te weken in het water geven deze een aangename geur af. Tijdens het ritueel zwaait de saunameester met de berkentakken door de saunacabine, waardoor de temperatuur en luchtvochtigheid in hoog tempo stijgt.

Dit speciaal voor Thermen Bussloo ontwikkelde Gezondheidsritueel heeft meerdere gunstige effecten op het lichaam:
• Verlicht stress en pijnlijke gewrichten
• Zuivert de lucht en werkt helend voor de luchtwegen
• Reinigt de huid

* Het Banja Gezondheidsritueel is gebaseerd op het originele Russische Banja ritueel, waarbij men (na bovenstaand ritueel) tevens met berkentakken op het lichaam ‘slaat’.

  • Wereldkampioen Opgieten

    Bij Thermen Bussloo ervaart u de allerbeste opgietingen ter wereld. Thermen Bussloo heeft in 2017 tijdens de wereldkampioenschappen, de tweede plaats binnengesleept!