Reserveren

Osmaans Badhuis

  • Volgens eeuwenoude Osmaanse traditie
  • Kruidenbloesembad

In ons sfeervolle Osmaans Badhuis vindt u, geheel volgens Osmaanse traditie, een kristalstoombad, een zoutscrub gelegenheid en een kruidenbad. Als start neemt u plaats in het stoombad waar u warme vochtige lucht ervaart. Hierdoor openen uw poriën zich en zult u gemakkelijker afvalstoffen kwijt raken. 

Meer lezenVerbergen

Nadat u zich na uw verblijf in het stoombad heeft afgespoeld onder een verkoelende douche, begeeft u zich naar de minerale zoutscrubs die voor onze saunagasten klaar staan. Hiermee scrubt u uw dode huidcellen eraf. Ter afsluiting van dit ritueel vlijt u zich in het kruidig geurende bloesembad om er in het zachte water heerlijk te ontspannen. In de nis boven het kruidenbloesembad ziet u een grote amethist kristal, ook wel de steen van tevredenheid genoemd, die haar serene krachten de ruimte instraalt.

Eeuwenoude badtraditie

Volken in het Midden Oosten kenden eeuwen geleden al de heilzame en ontspannende uitwerking van een grondige reiniging van het lichaam door warmte en water. Maar de openbare Osmaanse badhuizen hadden ook een sociale functie. Mensen ontmoetten elkaar daar en door het kletterende water rondom werden gesprekken niet door iedereen opgevangen. De eerste badhuizen waren ingericht in de paleizen van sultans en koningen. De rijke gedecoreerde sfeer vol symboliek die daar hing, heeft als inspiratiebron gediend voor veel huidige hammams en baden in wellnesscentra.

Direct reserveren