Reserveren

Sauna en gezondheid

Regelmatig bezoek aan de sauna biedt meer dan alleen ontspanning en rust. Het is ook heel bevorderlijk voor de gezondheid. Hieronder vindt u een aantal redenen om regelmatig de sauna te bezoeken.

Weerstand
Wanneer u regelmatig de sauna bezoekt, gaat uw weerstand met sprongen vooruit. Daardoor bent u minder vatbaar voor ziektes. In een sauna moet uw lichaam hard werken. Het wordt kunstmatig naar een koortsniveau gebracht. Hierdoor gaat u zweten en vloeien de afvalstoffen uit uw lichaam. Daarna is het de kunst om goed af te koelen en de doorbloeding te activeren. Uw longen moeten drogen, met als gevolg dat u beter kunt ademen.

Luchtwegen
Het bezoeken van de sauna heeft ook nog andere voordelen. Mensen met een aandoening aan de luchtwegen, zoals bijvoorbeeld astmatische en bronchiale klachten kunnen er veel baat bij hebben. De slijmvliezen worden tot wel zevenmaal zo sterk doorbloed als normaal. Hierdoor wordt de ingeademde warme saunalucht zodanig afgekoeld dat ze te verdragen is voordat ze uiteindelijk in de longen terechtkomt. De oververhitte ademhalingsspieren ontspannen zich hierdoor. De luchtpijpvertakkingen verwijden zich en je merkt dat je weer vrij kunt uitademen. Frequent bezoek aan de sauna vermindert geleidelijk de klachten. Dit komt doordat de bijnieren geactiveerd worden en in verhoogde mate lichaamseigen cortison afgeven.

Reumatische aandoeningen
Veel mensen met een reumatische aandoening ondervinden voordeel bij het bezoeken van de sauna. Hun pijn en stijfheid nemen aantoonbaar af. Vooral het gebruik van de infraroodsauna heeft een positieve werking. Een contra indicatie vormt acute ontstekingen.

Belangrijk
In sommige gevallen is het beter om niet of tijdelijk geen bezoek te brengen aan de sauna. Meer informatie vindt u in onze beschrijving met contra indicaties. Wilt u meer informatie over de sauna en gezondheid? Neemt u dan gerust contact met ons op via telefoonnummer 055 368 26 40.