Reserveren

Sauna en reuma of jicht

Dat hangt af van het type reumatische aandoening. Jicht is bijvoorbeeld een ontstekingsreactie in het gewricht welke wordt veroorzaakt door urinezuurkristallen. Een slecht verlopende stofwisseling is de oorzaak van het neerslaan van urinezuurkristallen in de gewrichten (bron: www.reumafonds.nl). Ofschoon de sauna de stofwisseling juist stimuleert, kan bij ontstekingsreacties warmte juist averechts werken. U dient dus altijd eerst met uw arts te overleggen of het in uw situatie verstandig is van de sauna gebruik te maken.

Met reuma tóch naar de sauna

Met reuma hoeft u zich het genot en de weldaad van de sauna niet te ontzeggen. Er zijn overigens vele verschillende soorten reuma en als u veel last van stijfheid en pijn bij het bewegen heeft, is de sauna misschien een goed alternatief om de klachten te verlichten. In de sauna vinden er door de warmte diverse tijdelijke fysiologische veranderingen in het lichaam plaats. Door de warmte worden bloedvaten verwijd, waardoor er een sterkere doorbloeding optreedt van spieren en gewrichten. Hierdoor kan een regelmatige warmtebehandeling bij patiënten met reumatische aandoeningen tijdelijk een verlichting van de klachten bewerkstelligen: meer bewegelijkheid, minder pijn en minder stijfheid (bron: www.reumafonds.nl). Overleg wel eerst met uw arts alvorens de sauna te bezoeken.

Tijdelijke verbetering van reumaklachten in de sauna

De effecten van de sauna zijn helaas slechts tijdelijk. Bij reumatische aandoeningen is een goede vochthuishouding zeer belangrijk. Tijdens een saunabezoek verliest u veel vocht. Dit hoeft geen beletsel te zijn voor een bezoek aan de sauna, indien u het vochtverlies weer aan vult met het drinken van mineraalwater tijdens en na de sauna. Vraag ook uw behandelend arts voor eventuele aanvullende aandachtspunten.

Sauna, een natuurlijke aanvulling op medicatie bij reumatische klachten

De heilzame werking van warmte wordt al sinds de oudheid gebruikt. De natuurlijke stimulatie van de stofwisseling maakt de sauna mogelijk zeer geschikt als aanvulling op en ondersteuning van een medische behandeling. De positieve effecten zijn misschien enkel tijdelijk, maar u kunt zich bij Thermen Bussloo gerust regelmatig even laten verwennen.

Behalve de sauna kunnen ook massages de stofwisseling stimuleren en zo mogelijk voor verlichting van de klachten zorgen (bron: www.reumafonds.nl). Thermen Bussloo kan u ook hiermee van dienst zijn. Heeft u tijdens uw bezoek vragen over uw reumaklachten en de sauna’s? Onze saunaplein-medewerkers staan altijd voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en u te adviseren. 

Direct reserveren