Reserveren

Sauna en legionella

De sauna is een weldaad voor lichaam en geest en zorgen over de legionellabacterie passen niet in het plaatje. Het is een feit dat de legionella bacterie in alle zoetwatersystemen kan voorkomen, maar regelmatig goed onderhoud en schoonmaken van de installaties voorkomt veel onheil.

De legionellabacterie kan een ernstige longontsteking veroorzaken, welke bekendstaat als de veteranenziekte. De bacterie bevindt zich in grond- en leidingwater en vormt alleen een probleem als zij zich kan vermeerderen. Dit gebeurt in stilstaand warm water (25-55 graden Celsius). Water met de legionella bacterie vormt echter pas een gevaar als het wordt ingeademd in de vorm van damp of nevel (bron: www.stichtingveteranenziekte.nl).

Legionella, enkel in de sauna?

Legionella komt niet alleen in de sauna voor. Er zijn onder andere ook besmettingen bekend, zoals in ziekenhuizen (bron: http://www.nu.nl/binnenland/3923262/achtergrond-legionella-gedijt-goed-in-waterleidingen.html). Waar warm water wordt gebruikt, is er een kans dat de legionellabacterie zich kan ontwikkelen, zelfs in ons eigen huis. Door het nemen van de juiste voorzorgen en maatregelen zorgt Thermen Bussloo, dat de gasten onbezorgd kunnen genieten van een welverdiende ontspanning.

Thermen Bussloo is aangesloten bij de Vereniging van Nederlandse Sauna en Wellness Bedrijven. De leden van deze branchevereniging laten hun sauna's éénmaal per maand controleren. Indien gewenst, zijn de resultaten van deze controles bij onze medewerkers op te vragen (bron: www.stichtingveteranenziekte.nl).

Sauna zonder legionella

De gasten van Thermen Bussloo kunnen ervan op aan, dat het gebruik van de sauna's en overige installaties veilig is en dat er geen besmettingsgevaar met de legionella bacterie bestaat. De veiligheid en gemoedsrust van de gasten is onze prioriteit. U moet zorgeloos kunnen genieten van een weldadige ontspanning van lichaam en geest. Schroom dus niet, maar zeg het onze medewerkers indien u twijfels heeft over het risico van een mogelijke legionellabesmetting bij het saunabezoek. Zij zullen u graag uitleggen welke maatregelen Thermen Bussloo neemt om de gezondheid van haar gasten te beschermen. Uw ontspanning, gezondheid en welzijn is tenslotte waar wij ons dagelijks voor inzetten.

Direct reserveren