Reserveren

Sauna en huidaandoeningen

In het algemeen is het saunabezoek onschadelijk voor de huid en is een niet besmettelijke huidaandoening geen contra indicatie voor een bezoek aan de sauna. In sommige gevallen zal een bezoek aan de sauna mogelijk de symptomen van een huidaandoening kunnen verminderen.

De warmte van de sauna zorgt voor een aantal fysiologische veranderingen in het lichaam. Het lichaam reageert hierop met bijvoorbeeld het versnellen van de hartslag en het verwijden van bloedvaten en poriën. Hierdoor vindt er een betere doorbloeding plaats en dit komt ook uw huid ten goede. Bij regelmatig saunabezoek zult u mogelijk merken dat uw huid zachter en egaler wordt.

Sauna en eczeem

Regelmatig worden claims gedaan betreffende de positieve invloed van de sauna op de eczeem conditie. Over de effecten van de sauna op eczeem is echter geen onderzoek bekend. Persoonlijke ervaringen lopen uiteen van het verdwijnen van de klachten tot het verergeren van de klachten. Ook dient u rekening te houden met het risico, dat de sauna de werking van medicijnen mogelijk kan beïnvloeden. Wij raden aan, dat u eerst met uw behandelend arts overlegt of saunabezoek met uw type eczeem wel mogelijk en wenselijk is.

Cellulitis en sauna

Voor het effect van de sauna op cellulitis geldt eigenlijk hetzelfde als bij eczeem. Dat de sauna cellulitis vermindert, is nooit wetenschappelijk aangetoond of onderzocht. Persoonlijke reacties verschillen van een lichte verbetering tot geen effect. Het regelmatig saunabezoek heeft een positief effect op de stofwisseling en bloedcirculatie. Afvalstoffen worden sneller afgevoerd, wat misschien tot een kleine verbetering kan leiden. De cellulitis zal door het saunabezoek echter nooit verergeren.

Bekend is, dat diepe massages en detox behandelingen kunnen helpen tegen de cellulitis en ook hiermee kunnen wij u van dienst zijn. Informeer hier gerust naar bij de medewerkers van Thermen Bussloo. Zij helpen u graag de juiste keuze te maken.

Sauna, een weldaad voor de gezonde huid

De sauna heeft een weldadige invloed op een gezonde huid. Het regelmatig bezoeken van de sauna is heilzaam voor lichaam en geest en daar moet iedereen van kunnen profiteren. Heeft u een huidaandoening, dan raden wij wel aan eerst met uw arts te overleggen. Dit raden wij overigens ook aan als u voor een andere medische conditie onder behandeling bent, of medicijnen gebruikt.

Ziet u liever af van de sauna? Dan kunt u zich bij Thermen Bussloo in het beautycentrum laten verwennen met diverse massages, gezichtsbehandelingen en lichaamsbehandelingen. Informeer ernaar bij onze medewerkers.

Direct reserveren