Reserveren

Sauna en griep of koorts

Of u met griep of koorts naar de sauna kunt, hangt af van verschillende zaken. Met een griepje of een verkoudheid kunt u gerust naar de sauna, maar zodra er koorts bijkomt is het verstandig het saunabezoek even uit te stellen. In het algemeen heeft de sauna een gunstig effect op ons lichaam: het ondersteunt het immuunsysteem en helpt het griepvirus sneller te elimineren.

Saunabezoek helpt niet alleen bij het sneller herstellen van een griep, maar heeft ook een gunstig effect op de preventie van verkoudheid en griep. De kunstmatige verhoging van de lichaamstemperatuur heeft tot gevolg dat het immuunsysteem wordt gestimuleerd en dat de vermenigvuldiging van het griepvirus wordt afgeremd. Een eventueel aanwezig virus krijgt dus minder kans zich te ontwikkelen.

Koorts en de sauna

Tijdens een bezoek aan de sauna wordt uw lichaamstemperatuur een of twee graden hoger dan normaal. Indien u koorts heeft en uw temperatuur al 38°C of 39°C bedraagt is een verdere verhoging van de lichaamstemperatuur niet wenselijk en kan in sommige gevallen zelfs gevaarlijk zijn.

Invloed van de sauna op de griep en de herstelperiode

De eerste symptomen van griep en verkoudheid zijn identiek: keelpijn, waterige ogen, loopneus, hoesten en niezen. Vermoedt u dat u een verkoudheid of griep onder de leden heeft, dan kan een bezoek aan de sauna verlichting bieden. Een griep zal misschien niet worden voorkomen, maar de griep zal mogelijk eerder doorbreken. Het herstel van de griep zal in de regel ook worden versneld door het saunabezoek.

De hoge temperatuur in de sauna versnelt de hartslag enigszins, net als bij een lichte work-out, en verwijdt tevens de bloedvaten. Weefsels en organen worden hierdoor beter doorbloed, wat weer een positief effect op de stofwisseling heeft. Afvalstoffen kunnen sneller worden afgescheiden en afgevoerd via het transpiratievocht. Het is belangrijk dat het vochtverlies na het saunabezoek weer wordt aangevuld. Dit kan het beste door het drinken van mineraalwater of kruidenthee.

De sauna een gezond en natuurlijk alternatief bij griep

Een regelmatig bezoek aan de sauna is een weldaad voor uw lichaam en zorgt dat griep- en verkoudheidsvirussen minder vat op u krijgen. Behalve een weldaad voor uw lichaam, zorgt de rustgevende ambiance van onze sauna´s ook voor een geestelijke ontspanning. Bij Thermen Bussloo heeft u meer dan tien verschillende sauna's tot uw beschikking. Heeft u een griepje onder de leden, maar nog geen koorts? Informeer bij onze medewerkers, zij kunnen u vakkundig adviseren met welk type sauna u weer snel hersteld bent.

Direct reserveren