Reserveren

Sauna en diabetes

Ofschoon de sauna een weldaad voor lichaam en geest is, vinden er tijdens een sauna sessie veranderingen in het lichaam plaats, die van invloed kunnen zijn op diabetes patiënten. Diabetes is niet per se een contra indicatie voor het bezoeken van de sauna, maar een bezoek aan de sauna dient altijd in overleg met de behandelend arts te geschieden. Dit geldt zowel voor diabetes type 1 als diabetes type 2 patiënten.

Invloed van de sauna op diabetes

De stijging van de lichaamstemperatuur welke in de sauna plaatsvindt, veroorzaakt diverse tijdelijke fysiologische veranderingen in het lichaam welke van invloed kunnen zijn op diabetici:

Diabetici dienen zich tijdens en na een sauna sessie voldoende te hydrateren. Ook is het handig om enkele 'snelle suikers' bij de hand te hebben, voor de zekerheid. Vraag ook uw arts om eventuele aanvullende richtlijnen, bijvoorbeeld met betrekking tot de tijd die u in sauna mag verblijven. Zo kun u ten volle en zorgeloos genieten van een diepe ontspanning in de sauna.

Thermen Bussloo en diabetes

Bij Thermen Bussloo kunt u zich ook laten verwennen in het beautycentrum. Misschien een goed alternatief indien u geen gebruikt wilt of kunt maken van onze sauna's. U kunt hier genieten van diverse massages, gezichtsbehandelingen en lichaamsbehandelingen, welke een lichamelijke en geestelijke ontspanning garanderen. Schroom niet bij reserveren uw medische conditie aan onze medewerkers te vermelden. Zij staan geheel tot uw dienst om u te helpen de faciliteiten te reserveren welke het meest bij uw persoonlijke wensen passen.

Direct reserveren