Reserveren

Sauna en contactlenzen

Vele opticiens geven aan dat contactlenzen ook in de sauna gewoon gebruikt kunnen worden. Ofschoon de meeste contactlenzen bestand zijn tegen de condities in de sauna, blijkt uit onze praktijkervaring dat er soms klachten ontstaan als een 'schurend gevoel' en branderige ogen tijdens of na het saunabezoek. Mogelijk heeft dit met uitdroging van het oog en/of lenzen te maken.

Het bezoek aan de sauna moet een diepe ontspanning geven voor lichaam en geest. Mogelijke ongemakken maken dat u niet helemaal kunt ontspannen en profiteren van de weldaad die de sauna u kan bieden. Thermen Bussloo adviseert haar gasten daarom bij voorkeur de lenzen uit te doen alvorens de sauna te gebruiken. Bijkomend voordeel is, dat u bij afkoeling in het dompelbad of onder douche uw lenzen niet kunt verliezen.

Contactlenzen dragen in de sauna

Veel mensen dragen de contactlenzen ook tijdens het saunabezoek en ondervinden daar geen problemen van. Indien u twijfelt over het dragen van contactlenzen in de sauna, doet u er verstandig aan te informeren bij uw opticien en oogarts.

Uw opticien kan u inlichten of uw contactlenzen bestand zijn tegen de wisselende (warm – koud) condities van de sauna. Er zijn tegenwoordig vele typen lenzen, die mogelijk verschillend behandeld moeten worden. Het oog is gevoelig en daar moet u voorzichtig mee zijn. Uw oogarts kan u voorlichten over de invloeden op het oog, indien u uw contactlenzen ook in de sauna draagt.

Thermen Bussloo biedt meer

U kunt bij Thermen Bussloo niet alleen van de diverse typen sauna's genieten, er staat ook een beautycentrum tot uw beschikking. Diepe massages en ontspannende lichaamsbehandelingen behoren tot de mogelijkheden. Het dragen van contactlenzen is daarbij meestal geen enkel probleem. Ook zijn er arrangementen mogelijk, vraag ernaar bij onze medewerkers. Zij informeren u graag, zodat u de behandeling en faciliteiten kunt kiezen welke bij uw persoonlijke wensen passen. Uw ontspanning is onze zorg.

Direct reserveren