Reserveren

Sauna en bloeddruk

Problemen met de bloeddruk hoeven geen beletsel te zijn om de sauna te bezoeken, mits u weet hoe u hiermee in de sauna moet omgaan. De bloeddruk is de druk van het vocht in de slagaderen en deze wisselt tijdens een saunaronde. Tijdens een saunaronde verwijden en vernauwen de bloedvaten zich, waardoor de bloeddruk tijdens het saunabezoek wisselt. De spiertjes van de bloedvaatjes worden zo 'getraind', waardoor de bloedvaten in goede conditie blijven. Regelmatig saunabezoek heeft zo een enigszins regulerende werking op de bloeddruk.

Sauna en hoge bloeddruk

Door de hoge temperatuur in de sauna zal uw lichaamstemperatuur wat stijgen en uw lichaam reageert hierop door de bloedvaten, vooral de bloedvaatjes in de huid, te verwijden. Het bloed ondervindt dus minder weerstand, waardoor de bloeddruk daalt. Heeft u te maken met een verhoogde of hoge bloeddruk, dan moet u vooral voorzichtig zijn met het afkoelen. Door de afkoeling vernauwen de bloedvaten zich weer, waardoor de bloeddruk zal gaan stijgen. Laat de afkoeling daarom geleidelijk plaatsvinden, alvorens het dompelbad te gebruiken.

Een bezoek aan de sauna met een hoge bloeddruk hoeft dus geen probleem te zijn. Indien u twijfelt en een verhoogde of hoge bloeddruk heeft, of u gebruikt medicijnen om de bloeddruk te reguleren, raden wij u aan eerst uw behandelend arts te raadplegen.

Sauna en lage bloeddruk

Heeft u een (te) lage bloeddruk, dan moet u juist voorzichtig zijn met opwarming in de sauna. Deze veroorzaakt een verdere daling van de bloeddruk, waardoor u mogelijk last kunt krijgen van duizelingen of flauwvallen. Vermijd de warmste plekken in de sauna en, indien mogelijk, laat u vergezellen door partner, vriend of vriendin. Wij raden u aan niet te lang in de sauna te verblijven en bij het verlaten van de sauna even op de onderste bank te gaan zitten met de benen naar beneden.

Saunabezoek met een lage bloeddruk is zeer goed mogelijk, maar ook hier geldt als u twijfelt of medicijnen gebruikt het verstandig is eerst uw behandelend arts te raadplegen.

Met hoge of lage bloeddruk naar de sauna

Problemen met de bloeddruk hoeven geen beletsel te zijn om de sauna te bezoeken, mits u weet hoe u hiermee in de sauna moet omgaan. Thermen Bussloo heeft meer dan tien verschillende typen sauna´s waar u uit kunt kiezen. Heeft u hoge of lage bloeddruk? Informeer bij onze medewerkers, zij kunnen de voor u meest geschikte typen sauna's aanbieden. De sauna is een weldaad voor het lichamelijk en geestelijk welzijn en ook met hoge of lage bloeddruk kunt u hiervan genieten.

Direct reserveren