Reserveren

Sauna en afvallen

De sauna is een prima ondersteuning voor een programma om af te vallen, maar u zult niet slanker worden door uw bezoek aan de sauna. Dit geldt eveneens voor de infrarood sauna, ondanks de vele berichten in de pers of op internet. De sauna heeft wel een reinigende werking op ons lichaam. Door de stimulerende werking van de sauna op de stofwisseling worden afvalstoffen sneller door het lichaam afgevoerd. Dit heeft weer een algemeen beter functioneren van het lichaam tot gevolg, waardoor de sauna een goede aanvulling is op een programma om gewicht te verliezen.

Het gewichtsverlies wat u eventueel direct na een saunabezoek kunt constateren, wordt veroorzaakt door vochtverlies in de sauna. Dit kan soms wel meer dan een liter (1 kilo) zijn. Het vochtverlies dient u overigens weer te compenseren met het drinken van bronwater of kruidenthee tijdens of na de saunaronde.

Afvallen in de sauna: een fabeltje

Het is eigenlijk heel eenvoudig. Om gewicht te verliezen dienen calorieën te worden verbrand en dat gebeurt wanneer het lichaam arbeid verricht. Het lichaam verbrandt constant calorieën, ook als u niets doet of slaapt. Om af te vallen dient u per dag meer calorieën te verbruiken, dan u binnen krijgt door middel van uw dieet. In de sauna ontspant u uw lichaam en geest en daarvoor wordt niet veel energie verbruikt. Het saunabezoek kan mogelijk wel een middel zijn om een of twee maal per week de stress van het lijnen te vergeten en zo als motivatie te dienen om het 'afvalregime' te kunnen volhouden.

Sauna tijdens het afvallen

Het regelmatige saunabezoek is een weldaad voor lichaam en geest en ondersteunt en versterkt de werking van ons immuunsysteem. Dit geeft u tijdens het afvallen wellicht een extra bescherming, waardoor u zich gezond en gemotiveerd blijft voelen. Er zijn echter contra indicaties, waarbij een bezoek aan de sauna wordt afgeraden. Vraag hiernaar bij onze medewerkers, zij kunnen u hier vakkundig over voorlichten.

Neemt u medicatie voor het verliezen van overgewicht, dan is raden wij u aan eerst contact met uw behandelend arts op te nemen. Dit geldt ook indien u voor andere medische condities onder behandeling bent of medicijnen slikt.

Geniet van de sauna tijdens het afvallen

Sauna en afvallen gaan echt goed samen. Bij Thermen Bussloo staan er meer dan tien verschillende sauna's tot uw beschikking. Ook tijdens het afvallen kunt u gerust blijven genieten van de rust en ambiance van onze sauna's. Is het de eerste keer dat u naar de sauna gaat? Vertel het onze sauna-pleinmedewerkers. Zij helpen u graag het juiste type sauna voor uw persoonlijke wensen uit te zoeken.

Direct reserveren