Reserveren

Sauna gezondheid

De rustgevende omgeving en ambiance in de sauna's van Thermen Bussloo zorgen dat u zich lichamelijk en ook geestelijk heerlijk kunt ontspannen. Even vertoeft u in een andere wereld waartoe haast en stress geen toegang hebben. Een goede geestelijke ontspanning zorgt tevens dat de spieren zich ontspannen en dat de energie weer vrij door het lichaam kan circuleren. Deze lichamelijke effecten worden in de sauna nog eens extra versterkt. Een bezoek aan de sauna is daarom echt een weldaad, voor zowel uw lichaam als geest.

Holistische gezondheid en sauna

Het regelmatig bezoeken van de sauna kunt u zien als een holistische weldaad voor uw lichaam. Tijdens een bezoek aan de sauna worden tal van processen in gang gezet, die het lichaam ondersteunen in zijn functioneren en zo uw gezondheid ten goede komen. Afvalstoffen worden sneller afgevoerd, bloedvaten en poriën verwijden, de bloedcirculatie verbetert en het regelmatig saunabezoek ondersteunt de werking van het immuunsysteem. Dit zijn enkel een paar voorbeelden van de vele positieven invloeden van de sauna op ons lichaam.

Het belangrijkste voor een goede lichamelijke gezondheid is het geestelijk welzijn. “Een gezonde geest in een gezond lichaam”, zegt men wel. De huidige maatschappij vergt veel van ons geestelijk welzijn en overmatige stress is eerder de norm dan uitzondering. Het is daarom van belang dat u tijdens uw saunabezoek ook geestelijk tot rust kunt komen. Neem daarom ruim de tijd voor een bezoek aan de sauna; haast u vooral niet. Wilt u zich nog dieper ontspannen? Dan kunt u bij Thermen Bussloo na uw bezoek aan de sauna ook genieten van diverse diep ontspannende massages.

Sauna en uw medische situatie

Regelmatig sauna bezoek heeft in het algemeen een positieve invloed op uw gezondheid. Ook als u zwanger bent kunt u bijvoorbeeld gerust de sauna bezoeken, maar u dient dan wel een aantal zaken in acht te nemen. Het is echter altijd verstandig om eerst uw arts te consulteren, zeker als u onder behandeling bent of medicijnen gebruikt. Er zijn namelijk diverse contra indicaties (bijvoorbeeld koorts), waarbij saunabezoek moet worden afgeraden.

Om maximaal te profiteren van de positieve effecten van een saunabezoek op uw gezondheid, neemt u ruim de tijd voor uw bezoek. Zo kunt u zich ook geestelijk geheel ontspannen. Belangrijk is, dat u zich ook op de juiste wijze opwarmt en afkoelt. Drink na afloop ook voldoende bronwater of kruidenthee om het vochtverlies tijdens de saunaronde te compenseren.

Bij Thermen Bussloo heeft u de keuze uit meer dan tien verschillende typen sauna's. Heeft u nog nooit een sauna bezocht? Onze saunaplein-medewerkers staan altijd voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en u te adviseren.

 

Direct reserveren