Winterzwemmen & Yoga

Reserveren

Winterzwemmen & Yoga

  • een zeer krachtige werking op je gezondheid
  • een kwestie van niet denken maar doen!
  • een doeltreffende en eenvoudige methode uit Siberië
  • een zeer krachtige werking op je gezondheid

De helende kracht van een ijskoud bad begint in Nederland steeds bekender te worden. We hebben in Nederland echter geen traditie en nauwelijks ervaring op dit gebied. Kennis hierover is zeer belangrijk omdat er een dunne scheidslijn is tussen een korte gezonde dosis kou en een te grote belasting met risico's voor je gezondheid. Daarom is het raadzaam om te leren van een land met de grootste traditie, ervaring en kennis op dit gebied...Rusland. Ewout Staartjes is in Siberië gecertificeerd instructeur 'jezelf harden met kou' (zakalivanie) en komt al ruim 20 jaar regelmatig in Rusland.

De workshop start met een lezing over koude baden en winterzwemmen, zodat je de kennis krijgt om er zelf verantwoord mee aan de slag te gaan. Na de lezing volgt een warming up met yoga oefeningen om tenslotte kort te zwemmen in het prachtige Bussloo. Daarna is er verwarmende soep en kun je lekker de sauna in.

Meer lezenVerbergen

Over Ewout Staartjes

Ewout heeft samen met zijn vrouw een yogastudio in Deventer. Tijdens een yoga retraite in Siberië in 2003 kwam hij voor het eerst met koude baden in aanraking. IJskoud water heeft Ewout genezen van een zeer hardnekkige aandoening waar hij 7 jaar mee in strijd was. Onder de indruk van zijn genezing heeft hij ijszwemmersclubs bezocht in Rusland, Siberië en Oekraïne. Daar heeft hij gesproken met trainers, ijszwemmers, wetenschappers en dorpsbewoners met een eigen sauna. Door zijn goede beheersing van de Russische taal heeft hij literatuur en wetenschappelijk onderzoek op dit gebied kunnen bestuderen. Ewout geeft in Nederland workshops, cursussen, wekelijkse trainingen en organiseert jaarlijks een retraite yoga & ijszwemmen in noord Rusland.

Direct reserveren
    • 15 februari 2019 (13.30 - 16.00 uur)
    • 15 maart 2019 (13.30 - 16.00 uur)

    Kosten zijn €69,00 per persoon