• Retreats
Stap in onze wereld van ontspanning

NIEUW: Thermen Resort Account

Hiermee heb je altijd toegang tot je persoonlijke Thermenfans voordelen, je reserveringen, gegevens en een heerlijke dosis ontspannende inspiratie.

lees meer

Thermen Bussloo eerste wellnessresort van Nederland met een Green key Gold keurmerk.

21 November 2018
David Hartjes

In 2012, na de opening van Hotel Thermen Bussloo, is dit bekroond met een Green Key Gold keurmerk*. Maar vanaf heden mag ook het naastgelegen Wellnessresort Thermen Bussloo zich betitelen als Green Key Gold locatie. Zorg voor de 3 p’s, profit, planet en people, vindt Thermen Bussloo vanzelfsprekend. Dat houdt in dat zij streven naar een gezonde bedrijfsvoering, waarbij de belasting voor natuur en milieu zoveel mogelijk beperkt is, met een continue toewijding voor het welzijn van mensen binnen en buiten de organisatie.

Zo pompen ze hun eigen bronwater, maken ze gebruik van warmtepompen, duurzame kranen en ledverlichting én kunnen gasten genieten van biologische gerechten uit de streek. Ook biedt Thermen Bussloo mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een fijne en leerzame werkplek en steunen ze goede doelen. ‘Lijkt dat gemakkelijker gezegd dan gedaan? Voor ons niet. Ook al stellen we onszelf zowel intern als extern hoge duurzaamheidnormen, maatschappelijk verantwoord ondernemen is echt onderdeel geworden van onze bedrijfscultuur. Iedereen binnen de organisatie is hier bewust van en draagt het een warm hart toe.” Aldus Fabian Dolman, directeur van familiebedrijf Quality Wellnessresorts.

Begin november heeft Thermen Bussloo het Green Key Gold certificaat officieel uitgereikt gekregen uit handen van Erik van Dijk, directeur van Green Key Nederland. Dit werd op feestelijke wijze gevierd, geheel in Green Key stijl, met lokale en biologisch hapjes en drankjes.

Fabian: “En natuurlijk stopt het hier niet. We blijven er als familie én bedrijf alles aan doen om het milieu te sparen, zonder dat onze gasten uiteraard inleveren op comfort en kwaliteit. Om zo de wereld een stukje beter te maken.”

* Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt. Bedrijven met een Green Key keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen. Zij gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist (Green Key, 2018). Zie voor meer info: www.greenkey.nl

Maak een keuze.