• Retreats

Restaurant Intens gaat voor Dutch Cuisine

Ilona Rave 2 Juni 2022

Restaurant Intens, gevestigd in Hotel Thermen Bussloo, heeft zich vorige week officieel aangesloten aan de Dutch Cuisine; een organisatie die de Nederlandse keuken en eetcultuur promoot. Dutch Cuisine ziet Nederlandse restaurants en chef-koks als belangrijke ambassadeurs om deze visie uit te dragen.

Bewuste keuzes, bewust genieten; dát staat centraal in Restaurant Intens. Met regionale en natuurlijke producten, een eigen wellnessbiertje én een eigen moestuin om de hoek, is de aansluiting bij Dutch Cuisine een logische en mooie stap. Albert Kooy, bestuurslid en bedenker van de vijf principes onder Dutch Cuisine, reikte aan het personeel van Restaurant Intens een certificaat uit en spelde bij chef-kok Heine Ruitenbeek en F&B Manager Vincent van Riet de officiële Dutch Cuisine speld op.


Image not found

Eerlijk is (h)eerlijk

Zowel Dutch Cuisine als Restaurant Intens vinden het belangrijk waar de oorsprong van gerechten ligt. Vanuit duurzaam oogpunt – want bij Restaurant Intens wordt bewust gewerkt aan o.a. CO2-reductie -, maar wellicht nog meer omdat de liefde voor lokaal en dichtbij zo groot bij hen is. In Restaurant Intens wordt gewerkt met regionale en natuurlijke producten, rechtstreeks vanuit het land. ‘Sinds de opening in 2012 is Restaurant Intens zich meer gaan specialiseren in gerechten die niet alleen lekker, maar ook verantwoord zijn. Door onze bewuste keuzes voor ingrediënten en gezonde bereidingswijzen komen smaken goed tot hun recht en versterken voedingswaarden elkaar, vertelt chef-kok Heine Ruitenbeek. ‘We halen de inspiratie uit de natuur, het liefst dat wat groeit en bloeit binnen een straal van 10 kilometer vanaf Voorst. Want hoe dichter bij huis, hoe lekkerder. Om zeker te weten dat wat er op het bord ligt puur, goed én lekker is zoeken wij de oorsprong zelf op. We gaan letterlijk op pad en hebben onze eigen groente- en kruidentuin. Eerlijk is heerlijk, daarvan zijn wij overtuigd in onze keuken’’, aldus Ruitenbeek.

Een traktatie aan verhalen

De Veluwe, Salland en de Ijsselvalei bieden prachtige samenwerkingen en bedrijven die perfect passen bij de missie van Restaurant Intens. ‘In onze wellness en hotel draait het om aandacht, positieve energie, ontspanning en een inspirerende totaalbeleving. Bij Restaurant Intens beleef je dat met een culinaire ontdekkingstocht dwars door onze lokale omgeving – op het menu én op het bord uiteraard’, vertelt Vincent van Riet, F&B Manager. ‘De Dutch Cuisine principes en het gedachtengoed daarachter bieden onze bedieningsmedewerkers vele mogelijkheden om een prachtig verhaal te vertellen over de producten die op het bord liggen en onze filosofie daarachter. Een verhaal over waar ingrediënten vandaan komen staat centraal. Gasten krijgen hierdoor een totaal andere belevenis,’ aldus Van Riet.


Smaakvolle samenwerking

De visie van Dutch Cuisine is een visie die helemaal past bij Restaurant Intens. Vol overtuiging onderschrijft Restaurant Intens de vijf principes van Dutch Cuisine. Koken op duurzame en bewuste wijze, met zoveel mogelijk gebruik van lokale seizoensproducten en met zo min mogelijk verspilling, ligt helemaal in de lijn die de keuken van Restaurant Intens graag nastreeft. Albert Kooy (bestuurslid Dutch Cuisine) is dan ook blij met deze smaakvolle samenwerking en aansluiting van Restaurant Intens bij Dutch Cuisine. ‘Fantastisch dat Restaurant Intens de handschoen oppakt om Dutch Cuisine letterlijk op de kaart te zetten. Alle ingrediënten zijn daarvoor aanwezig. Wat ik heel mooi vind is te zien en ervaren dat zowel de keuken- áls de bedieningsbrigade erg gemotiveerd is om de gasten op een nieuwe wijze te informeren en te inspireren over alles wat met heerlijk, eerlijk, gezond en verantwoord eten te maken heeft’, besluit Albert Kooy.

Image not found

 

Maak een keuze.