• Retreats
Stap in onze wereld van ontspanning

NIEUW: Thermen Resort Account

Hiermee heb je altijd toegang tot je persoonlijke Thermenfans voordelen, je reserveringen, gegevens en een heerlijke dosis ontspannende inspiratie.

lees meer

Restaurant Intens eerste ‘Echt Veluwe’ ambassadeur

Ilona Rave 16 Juli 2021

Restaurant Intens van Thermen Bussloo bereidt al lange tijd Veluwse streekproducten tot de heerlijkste gerechten. Gevestigd op de Veluwe, met een eigen groentetuin en met nauwe samenwerkingen met lokale boeren en leveranciers, is het culinaire fine-dining restaurant benoemd en erkend als eerste ambassadeur van het Erkend Veluws Streekproduct. F&B Manager Vincent van Riet en zijn team ontvingen het bijbehorende certificaat uit handen van Dirk van Uitert, voorzitter van de Stichting Erkend Veluws Streekproduct.

De benoeming van Restaurant Intens tot ambassadeur van het Erkend Veluws Streekproduct maakt onderdeel uit van een campagne van de Stichting Erkend Veluws Streekproduct om de streekproducten nadrukkelijk op de (menu)kaart van Veluwse restaurants te zetten. Het is een erkenning van de inzet van Restaurant Intens die - naast dat zij zelf verschillende streekproducten verwerkt en serveert - het verhaal van deze Veluwse streekproducten een podium geeft en actief promoot bij haar gasten en omgeving.

‘Bij Restaurant Intens proef je dus niet alleen de heerlijke, écht Veluwse gerechten. Hier beleef je het óók. We zijn erg blij om Restaurant Intens te mogen benoemen tot eerste ambassadeur van ‘Echt Veluwe’. Het is belangrijk dat producten, maar ook gebruikers en afnemers het verhaal achter de producten met passie (door)vertellen,’ vertelt Dirk van Uitert, voorzitter van de stichting.

Geen ‘ingevlogen’ vis van duizenden kilometers ver weg
Voor wie wil genieten van Veluwse kwaliteitsproducten, koopt (of bestelt) een ‘Erkend Veluws Streekproduct’. Dit keurmerk is in het leven geroepen om de kwaliteit van deze producten te waarborgen en promoten en garandeert dat het product ‘Echt Veluws’ is: de grondstoffen van het product komen daadwerkelijk van de Veluwe en de verwerking ervan heeft ook op de Veluwe plaatsgevonden. Voor Restaurant Intens zijn dit belangrijke voorwaarden voor de gerechten die op de menukaart komen te staan.

Alle ingrediënten willen we zien, voelen, ruiken en proeven voordat ze op onze kaart belanden. Onze koks worden geïnspireerd door nieuwe, eerlijke en soms vergeten producten. Zo werken we momenteel met een Forel uit Emst, halen we onze kruiden en groenten uit onze eigen achtertuin, grazen er koeien op ons terrein én werken we nauw samen met boeren uit de streek. Op deze manier houden we de keten zo kort mogelijk en ondersteunen we de lokale producenten,’  vertelt Jeroen van der Veen – General Manager van Thermen Bussloo.

Trotse ambassadeur van ‘Echt Veluwe’
Restaurant Intens zal de komende jaren verdere invulling geven aan het ambassadeurschap door nóg nadrukkelijker de samenwerking te zoeken met lokale producenten. Daarbij zullen gasten meegenomen worden in het verhaal achter het gerecht én worden streekproducten nog meer op de (menu)kaart gezet.

’Momenteel zijn ruim 35 Veluwse producten gecertificeerd met het keurmerk ‘Erkend Veluws Streekproduct’. Stuk voor stuk mooie lokale producten om trots op te zijn. Ons doel, als ambassadeur is, om gezamenlijk met deze producenten naar buiten te treden, om iedereen enthousiast te maken voor deze mooie regio en iedereen het belang in te laten zien van het lokaal ondernemen én afnemen,’ besluit Van der Veen.

Maak een keuze.