• Retreats

Restaurant Intens werkt verder aan ambities met nieuwe chef-kok Marijn

Niek Gorris 30 Maart 2023

Waar Heine Ruitenbeek zijn kwaliteiten en groei gaat vervolgen bij Thermen Berendonck met het oog op de komst van Hotel Thermen Berendonck, neemt Marijn zijn stokje over in de keuken. Bij Restaurant Intens welteverstaan. Voor Marijn komt hier alles samen: lokale producten, kwaliteit van de gerechten en de vrijheid om gasten te verrassen met zijn eigen signature. Zijn ambitie om het fine dining restaurant van Hotel Thermen Bussloo in Voorst mee te laten draaien in de top van Nederland sluit feilloos aan op de ambitie van Thermen.

 

“Zo lokaal mogelijk koken waarvan 80%-90% van de producten uit Nederland komt, een eerlijk stuk vlees uit de wei en op een ecologisch verantwoorde manier werken. Dát is waar Restaurant Intens voor staat.”
Marijn van der Worp - Nieuwe chef-kok Restaurant Intens

De uitdaging om daarmee meer bekendheid en een opzichzelfstaande naam te creëren op landelijk niveau ga ik graag aan”, vertelt Marijn, die sinds februari 2023 is aangesloten. Marijn, behorend tot de top 10 van veelbelovende jonge chef-koks, verrast gasten graag met gerechten die veelal op plantaardige basis zijn. “Het verbaast onze gasten keer op keer”, aldus Marijn.  

Zijn boodschap? “Verantwoord genieten hoeft niet moeilijk te zijn. De keuze voor lokale producten hebben wij al gemaakt voor iedereen. Ervaar vooral de totaalbeleving in het restaurant en draag tegelijkertijd - indirect - een steentje bij aan een betere wereld met een bezoek aan Restaurant Intens.” Samen met F&B manager Vincent van Riet streeft hij naar de perfecte combinatie van kwaliteit en beleving. Daarbij staat het werken met eerlijke en lokale producten centraal. “Een verhaal dat we nóg meer aan onze gasten willen vertellen, maar wat we ze ook vooral willen laten proeven en ervaren”, aldus Vincent.

Restaurant Intens (in Hotel Thermen Bussloo) is 7 dagen per week geopend voor hotelgasten én voor gasten die niet in het hotel verblijven en op reservering culinair in de watten willen worden gelegd. Restaurant Intens is aangesloten bij Dutch Cuisine.

Achtergrond:

Marijn van der Worp heeft heeft in het verleden gewerkt bij De Librije***, Basiliek*, Koetshuis* en was eigenaar van Fizzy in Epe.

Noot voor redactie: Wilt u meer informatie ontvangen, neem dan contact op met; fveldwachter@thermenresorts.nl.

Maak een keuze.