• Retreats

Laura Lenders is wereldkampioen opgieten

Marith Vonder 19 September 2022

Wat een prestatie! Onze eigen saunameester Laura Lenders is bekroond tot wereldkampioen opgieten 2022. Met haar opgietshow ‘Two Blue Lines’ ontving Laura de hoogste jurybeoordeling én ze behaalde daarmee de eerste plek! Als opgietster van Thermen Bussloo versloeg zij, in ‘eigen huis’, meer dan 80 deelnemers van over de hele wereld.

Afgelopen week vond bij Thermen Bussloo het wereldkampioenschap opgieten/aufguss plaats. Het gloednieuwe Sauna Theater was het decor van het grootste sauna-event het jaar. Een week lang streden de beste saunameesters ter wereld om de titel ‘Wereldkampioen opgieten 2022’. Individuen en teams uit verschillende landen plaatsten zich, waaronder: Polen, België, Nederland, Italië, Duitsland, Zwitserland, Noorwegen, Denemarken, Hongarije, Tsjechië, Slowakije, Oostenrijk, Roemenië én dit jaar voor het eerst Japan!


Een zinderende finale

Opgiettoppers die zich hadden geplaatst voor het WK, kwamen uit heel de wereld naar Thermen Bussloo. Op de zaterdag streden zestien finalisten, waaronder maarliefst zes(!) Nederlandse opgieters, om de medailles. Én ze brachten honderden fans mee. Na een zinderende strijd behaalde Laura Lenders de meeste punten en mocht zij zich in de SINGLE categorie kronen tot wereldkampioen opgieten. In de TEAM categorie ging de hoofdprijs naar het Italiaanse duo Simone Mannelli & Massimo Gelli. Ook was er in de TEAM categorie nog extra reden tot juichen voor de Nederlandse fans: Carline van den Heuvel, Dyllan Kidman en René Duits van Thermen Soesterberg pakten de bronzen medaille.


Directeur van Thermen Bussloo - Fabian Dolman: “We zijn supertrots op Laura én het feit dat wij met Thermen Bussloo wereldkampioen opgieten zijn geworden! Tijdens haar opgieting nam ze de aanwezige gasten in de sauna écht mee in haar verhaal en blies ze de jury omver met haar techniek. Ze is de terechte winnaar van dit mooie evenement.

Show bijwonen?
Voor wie de show van Laura in het echt wil meemaken: de komende weken zal zij veelvuldig te zien zijn in ons splinternieuwe Sauna Theater. Toegang tot deze opgietingen is inbegrepen bij je dagentree. 

Het Sauna Theater

Tijdens het Aufguss WM 2022 waren de unieke shows voor het eerst in ons nieuwe Sauna Theater te bewonderen. De grootste sauna ter wereld, een unieke plek, waar zintuigen op elk niveau worden geprikkeld. Met licht- en geluidsshows en een led-scherm van meer dan 4,5 meter breed wordt de bezoeker meegenomen naar nieuwe werelden en dimensies. “Dit is ontspanning van een heel ander niveau!”, aldus één van de bezoekers van het event.

Over het Aufguss WM

Op het Aufguss WM strijden de beste saunameesters ter wereld tegen elkaar met spectaculaire opgietshows om de titel "Wereldkampioen Opgieten". Alle saunameesters werden door een internationale jury beoordeeld op diverse aspecten zoals thema, geuren/dosering en techniek. Ook Nederland was dit jaar sterk vertegenwoordigd tijdens WK opgieten, met maar liefst 13 gekwalificeerde deelnemers(!), verdeeld over de Single-en Duo-categorie.

Maak een keuze.