DUURZAAM
Onze duurzaamheid

100% duurzaam!

Wij zijn vastbesloten om het verschil te maken én zetten grote en kleine stappen richting onze duurzaamheidsmissie: Een energiepositieve toekomst voor iedereen. Benieuwd wat wij doen?

lees meer
Wat wil je reserveren?
Sauna entree Luxe arrangement

Laura Lenders wint Aufguss NK

Ilona Rave 29 Juni 2022

Wat zijn we trots bij Thermen Bussloo! Onze eigen Laura Lenders – saunameester – is namelijk bekroond met een eerste plek tijdens het Nederlands Kampioenschap opgieten! Dit jaar werd voor de zesde keer het Nederlands Kampioenschap Aufguss georganiseerd en ons zusje Thermen Berendonck was gastheer tijdens de finales van de beste Nederlandse Aufguss singles en teams.

Het Sauna Theater van Thermen Berendonck was vrijdag 24 juni en zaterdag 25 juni het toneel voor twintig unieke opgietshows die beoordeeld werden door een internationale vakjury. Opgiettoppers die zich hadden geplaatst voor het NK, kwamen uit heel Nederland richting Wijchen. Het evenement was een groot succes, zeker voor onze eigen kampioen Laura Lenders. Met haar show ‘Two Blue Lines’ ontving Laura de hoogste jurybeoordeling én ze behaalde daarmee de eerste plek!

Wil je haar show zelf beleven?

Winnende shows

Niet alleen onze eigen Laura, maar ook de opgiettoppers van onze zusjes vielen in de prijzen tijdens het Aufguss NK. In ‘eigen huis’ werden Sigrid van Rijswijk en Joes Hermsen van Thermen Berendonck tweede en derde in de categorie ‘Single’. In de categorie ‘Team’ ontvingen Thermen Berendonck-duo Joes Hermsen en Sigrid van Rijswijk de eerste plek. René, Dyllan en Carline van Thermen Soesterberg behaalden met hun team optreden een mooie derde plek. Alle kampioenen plaatsen zich voor de WM Aufguss 2022, die dit jaar in het splinternieuwe Sauna Theater bij Thermen Bussloo plaatsvindt.

Directeur Fabian Dolman: “Ik ben enorm trots op onze geweldige medewerkers die als deelnemer hebben laten zien welke kwaliteiten we in huis hebben. Ze zijn de terechte winnaars van dit mooie evenement. We kijken alweer uit naar het grootste sauna-event van het jaar; het WK opgieten in Thermen Bussloo in september”Aufguss WM 2022 in nieuw Sauna Theater bij Thermen Bussloo

Tijdens de ‘grande finale’ -  het Aufguss WM van 12 t/m 18 september - strijden alle kampioenen voor de titel: beste saunameester ter wereld. Alle saunameesters worden hierbij opnieuw beoordeeld door een internationale jury en de jury kijkt hierbij naar aspecten als: thema, geuren/dosering en techniek. Er zijn altijd twee categorieën: individueel (singles) en teams. In de individuele categorie zal Laura Lenders opnieuw haar show presenteren. Naast Laura, zullen ook opgietkampioenen uit onder andere Polen, België, Italië, Duitsland, Zwitserland, Noorwegen, Denemarken, Hongarije, Tsjechië, Slowakije, Japan, Oostenrijk en Roemenië meedoen.

De shows van wereldniveau zullen dit jaar voor het eerst in het nieuwe Sauna Theater van Thermen Bussloo plaatsvinden. Het Sauna Theater is nu nog in aanbouw, maar zal rond het Aufguss WM voor het eerst geopend worden. Het belooft een unieke plek te worden, met een heuse licht- en geluidshow en een led-scherm van maar liefst 4,5 meter breed. Dit wordt ontspanning op een héél ander niveau!

Wil jij bij het Aufguss WM aanwezig zijn?

Laura Lenders


Als saunameester bij Thermen Bussloo zorgt Laura ervoor dat gasten volledig tot rust komen. Ze geeft per dag verschillende soorten opgietsessies, in diverse saunacabines en met een variatie aan thema’s. Geen werkdag is voor haar hetzelfde, dat mag duidelijk zijn. En dát is juist precies wat Laura zo leuk aan haar baan vindt: ’Gedurende de dag ben je onder de gasten en heb je aandacht voor ze. Ik peil hun stemming en pas hierop mijn sessie aan. Hebben ze behoefte aan rust? Dan zorg ik voor een ontspannen en relaxte sfeer in mijn sessie. Kunnen ze een opkikker of meer energie gebruiken? Dan mag de muziek meer uptempo, en de etherische oliën meer activerend. Hierin kan ik veel creativiteit kwijt én het mooie is dat je de ruimte hebt om de verbinding met de gasten te zoeken’, aldus Laura.

Meer lezen over Laura? Lees hier een interview met haar!

Maak een keuze.