• Retreats

Hoera, Thermen Bussloo 15 jaar

Ilona Rave 28 September 2021

In ons resort mag je de tijd even vergeten – want zonder klok ontspan je het fijnst. Vandaag kijken wij heel bewust wél naar de tijd. Want we bestaan 15 jaar. Feest! En een moment om even achterom te kijken, terug in de tijd.

Een plek waar iedereen welkom is om te genieten en om nieuwe, positieve energie op te doen. Oprichters Hans en Ineke Dolman droomden ervan. 15 jaar geleden werd die droom werkelijkheid, aan het meer van Bussloo.

Op die dag in 2006 werden in Thermen Bussloo de sauna's voor ’t eerst warm gestookt. En kwamen de allereerste gasten werelds genieten. Die dag was de eerste van 15 jaar aan mooie hoogtepunten, nieuwe mijlpalen én grenzeloos genieten…


2006 - Hoe het begon

Zeven jaar duurde de voorbereiding tot de verwezenlijking van de droom van Hans en Ineke Dolman: de opening van Thermen Bussloo. Het getal zeven werd een symbool van deze droom, uitgebeeld door zeven fonteinen bij de entree van ons wellnessresort. Voor de juiste energieën, plaatste Ineke bij de bouw van het resort meerdere kristallen onder de grond. Deze combinatie van Rozenkwarts, Bergkristal en Amethist (ook wel de Gouden Driehoek genoemd) is dus letterlijk hét fundament van Thermen Bussloo.

2008 – Hamam

Twee jaar na opening van Thermen Bussloo openden we een nieuw pareltje: onze prachtige Hamam. Een oosters badhuis waar je vandaag de dag kunt genieten van een heerlijk eeuwenoud reinigingsritueel uit het hart van Azië. Een bijzonder oosters ritueel waarbij je op traditionele wijze wordt ingezeept, gescrubd én gemasseerd.

2009 – Kelo Aufguss sauna

De grootste Aufguss-sauna van Nederland, hier in Thermen Bussloo. In 2009 bouwden we onze bijzondere Kelo Aufguss sauna, gemaakt van speciaal Kelo-hout. Kelo-hout is een schaars en waardevol materiaal, afkomstig van naaldbomen uit Finland en Siberië. Door de fijne structuur zijn de boomstammen droog en hard. Daardoor houden ze de warmte en de atmosfeer in de sauna heel constant. Optimaal genieten van de warmte dus!

2012 – Hotel Thermen Bussloo

Hoe zou het zijn om een wellnessresort te bouwen waar werkelijk álle aspecten van wellness te vinden zouden zijn? In 2012 volgde de realisatie van een volgende droom: de komst van ons Hotel Thermen Bussloo. Met luxe hotelkamers, zachte bedden én een prachtig uitzicht over het meer van Bussloo. Waarbij gasten van het hotel via een belevenistunnel rechtstreeks naar het wellnessresort kunnen lopen.

Met de komst van het hotel wilden we nog meer kwaliteitsimpuls geven aan de beleving voor de gast.
Hans Dolman - Oprichter Thermen Bussloo.

2016 – Beautycentrum

Gezichtsbehandelingen, massages, verwennerij voor handen en voeten. Met de komst van het beautycentrum in 2016 is het ultiem genieten bij Thermen Bussloo. Het beautycentrum is uitgerust met vele luxe beautysalons. En in iedere salon staat een kristal centraal, waar de ruimte ook naar is vernoemd. Onze ervaren masseurs en schoonheidsspecialisten staan hier iedere dag voor je klaar om je heerlijk in de watten te leggen. Dát is pas echt genieten, toch?


2019 - Zoutwaterbad

Met circa 300 vierkante meter is het zoutwaterbad de grootste én meest bijzondere van de nieuwe faciliteiten van Thermen Bussloo in 2019. Voor een bezoek aan een tropische cenote hoeven gasten niet langer naar Mexico af te reizen… Sinds 2019 is Thermen Bussloo een bijzondere plek rijker: de Mexicaanse Cenote, het zoutwaterbad. Stilletjes floaten in het zachte, zilte water… Drijven, dromen en genieten. Voor wie is het zoutwaterbad niet een favoriet?

2021 – Ontspanning bij je thuis

Wat doe je als wellnessresort als je gasten je (tijdelijk) niet kunnen bezoeken? Terwijl de resorts van Quality Wellnessresorts (waarbij dus ook Thermen Bussloo) vanwege het Coronavirus gesloten waren, bracht de organisatie – met het nieuwe initiatief Ontspanning bij je thuis – ontspanning en positieve energie bij de mensen thuis. Met een online platform met ontspanningstips, video’s met oefeningen en verschillende gezonde recepten.

2021 – Retreats

Een plek om heerlijk weg te dromen, om dromen waar te maken én om te ontdekken wat je dromen betekenen óf wat ze zijn…. Met het nieuwe Retreats – vol inspirerende workshops, meerdaagse retreats en opleidingen – biedt Thermen Bussloo nóg meer ontspanning en positieve energie aan haar gasten. Een aanvulling op een dag weldadige wellness. Een combinatie van wellness met persoonlijke groei én ontwikkeling.


Toekomst …

Grote dromen, kleine dromen. Bij Thermen Bussloo zijn we nog lang niet uitgedroomd. En dus dromen we óók stiekem verder over de toekomst…

Maak een keuze.