• Retreats

Wie wint de Azië-Cup? Beslis mee op 21 en 22 december a.s.!

Ilona Rave 15 December 2019

Kom in de kerstvakantie naar Thermen Bussloo en geniet op 21 en 22 december van onze beste opgietingen in de Azië sauna. Tijdens de ‘Azië Cup’ strijden onze saunameesters om de titel ‘Meester van de traditionele opgieting’ én jij kunt mee jureren!

De Opgieting. De Aufguss. Of, op zijn Fins: de Löyly, staat bekend als hét ultieme sauna ritueel. De regelmatige saunaganger heeft vast weleens een opgieting bijgewoond óf heeft er weleens aankondigingen van gezien in ons wellnessresort. Ieder tweede weekend van de maand organiseren wij zelfs een speciaal OpgietWeekend én het afgelopen jaar organiseerden wij diverse kampioenschappen als het NK, WM en het Wild Card Event. Opgietingen zijn razend populair, van meditatief tot theatraal, van intens tot relax, áltijd verzorgd door onze beste saunameesters!

Opgieten is een kunst
Wapperen, gieten, zweten…voor het oog van tientallen naakte mensen. Wie denkt dat een opgieting in de sauna een simpele handeling is, heeft het mis… Tijdens een opgieting zorgt de saunameester voor hitte en stoom door water en geurige ijsballen op een kachel te gooien en sierlijk te wapperen met een handdoek. Een vak apart én een ware kunst! De wappertechnieken hebben fascinerende namen als ‘Helicopteren’ en ‘Vrouw Holle’. De belevenis van een opgieting kan ook anders zijn door specifieke wappertechnieken van de saunameester. Bij sommige opgietingen is de saunameester een wáre entertainer! Het is dan ook niet voor niets dat er heuse Aufguss wedstrijden worden georganiseerd en zó ook bij Thermen Bussloo...

Wie verzorgt de beste opgieting in de Azië sauna?
Op zaterdag 21 en zondag 22 december a.s. organiseren wij de eerstvolgende opgiet wedstrijd: De Azië Cup. De Azië Cup is een speciale opgiet wedstrijd in de Azië sauna in Thermen Bussloo, waarbij onze beste saunameesters gaan strijden om de titel: ‘Meester van de traditionele opgieting’. Het gaat tijdens deze wedstrijd om een traditionele, klassieke opgieting. Geen showelementen, lichteffecten of andere poespas, maar opgieting pur-sang! Des te meer dat het van belang is dat de saunameester de drie principes van opgieten goed beheerst: een professionele uitstraling, een heerlijke geur én goede temperatuur. En wie kan onze saunameesters nu het beste beoordelen dan onze eigen sauna én opgiet liefhebbers? Wie heeft er volgens jou de beste luchtvochtigheid en wie kan als de beste hitte verplaatsen? Kom langs op 21 of 22 december, geniet van de speciale Azië opgieting en breng je stem uit!

 Kom langs op 21 of 22 december en jureer mee!

 

Maak een keuze.