Winterzwemmen & Yoga

Book

Winterzwemmen & Yoga

 • een zeer krachtige werking op je gezondheid
 • een kwestie van niet denken maar doen!
 • een doeltreffende en eenvoudige methode uit Siberië
 • een zeer krachtige werking op je gezondheid

De ultieme gezondheidstraining

In onze maatschappij met warme kleding en huizen leven we voortdurend in een comfortzone. Ons immuunsysteem verkeert daardoor in slaaptoestand. Kort zwemmen in koud water is de sleutel om ons lichaam weer wakker te schudden. De stress van koud water zet je lichaam onmiddellijk in een overlevingsmodus. De processen die dan plaatsvinden hebben een zeer krachtige werking op je gezondheid. Je vitale organen ontvangen bijvoorbeeld 3x zoveel bloed als normaal.

In deze workshop leer je een doeltreffende en eenvoudige methode uit Siberië. In Rusland is ijszwemmen heel gewoon. Elke stad heeft z.g. Walrusclubs met leden die wekelijks een wak hakken om in te zwemmen. Ewout Staartjes heeft een aantal van deze clubs bezocht en gesproken met Russische koud water experts om veilig en gezond winterzwemmen eigen te maken. Het lijkt misschien extreem, maar met de juiste voorbereiding is het gemakkelijker dan je denkt en vooral een kwestie van niet denken maar doen!

Read moreHide

Programma

De workshop begint met een lezing over de positieve werking van koud water op je lichaam en de regels voor veilig winterzwemmen. Daarna volgt Tibetaanse yoga met ademhalingstechnieken. Tenslotte doen we een stevige warming up om vervolgens kort het water in te gaan. We eindigen de workshop met soep met verwarmende gember. Neem zowel binnen- als buiten sportkleding mee, badkleding, een handdoek en een muts.

Raadpleeg bij twijfel je arts
Heb je hartklachten, structureel hoge bloeddruk of serieuze klachten aan schildklier of nieren, dan adviseren we eerst contact op te nemen met je behandelend arts of therapeut alvorens mee te doen met het koude bad.

Boek snel want er zijn maar een beperkt aantal deelnemers mogelijk per workshop!

Book directly
 • Wanneer:
  3 februari 2018 (VOL)
  10 maart 2018

  14:00 tot 16.30 uur
  Kosten:
  45 euro p.p.
  (inclusief koffie, thee, water en soep)

  Als je deze workshop boekt kun je kosteloos gebruik maken van al onze saunafaciliteiten. Je kunt dit bij je reservering aangeven.

 • Ewout Staartjes is yogadocent en heeft in Omsk (Siberië) zijn certificaat 'jezelf sterken met koude baden & winterzwemmen' behaald.