Book

Swimwear Day

Wilde u altijd al eens een bezoek brengen aan Thermen Bussloo, maar was de drempel nog net iets te hoog? Of maakt u liever gebruik van onze sauna’s, baden of andere wellnessfaciliteiten in uw badkleding? Dat kan op één van onze badkledingdagen! Bij Thermen Bussloo is het iedere tweede en laatste dinsdag van de maand badkledingdag.

Het dragen van een zwembroek, badpak of bikini is gedurende de hele dag (van 9.00-23.30 uur) verplicht. Op reguliere dagen is het niet toegestaan om badkleding te dragen.

Het idee van ‘bloot’ weerhoudt veel mensen van een bezoek aan de sauna. Om deze stap voor deze mensen makkelijker te maken organiseren wij elke tweede en laatste dinsdag van de maand een badkledingdag. Op de badkledingdagen maakt u gebruik van al onze sauna’s, baden en alle andere wellnessfacilitieten in uw zwembroek, badpak of bikini. In de restaurants, loungeruimtes, rustruimtes en op de terrassen is het verplicht om een badjas te dragen. Heeft u zelf geen badjas? Dan is deze bij ons te huur.

 

3B5A4978

Thermen Bussloo maakt ook het bezoeken van de sauna met badkleding een heerlijke ervaring. Bekijk hieronder wanneer de volgende badkledingdag gehouden wordt.

Badkledingdagen sauna 2017

Standaard op elke 2e en laatste dinsdag van de maand. 

     
Januari  10 januari  31 januari
Februari  14 februari  28 februari
Maart  14 maart  28 maart
April  11 april  25 april
Mei  9 mei  30 mei
Juni 13 juni  27 juni
Juli 11 juli 25 juli
Augustus  8 augustus  29 augustus
September  12 september  26 september
Oktober  10 oktober  31 oktober
November  14 november  28 november
December  12 december  


TIP: Blijf heerlijk overnachten in Hotel Thermen Bussloo en boek een van onze 
Badkledingdag Hotelarrangementen!

 

Fabels rondom badkleding in de sauna

Er wordt beweerd dat het onhygiënisch is om met badkleding naar de sauna te gaan. Dit is niet waar. Door de hoge concentratie van chloor en de hoge temperaturen in de sauna blijven er geen bacteriën in de badkleding zitten. Wel is het mogelijk dat de badkleding sneller slijt door het in de sauna aan te doen.

 

Waarom met Badkleding naar de Sauna?

Wanneer u voor het eerst naar de sauna gaat is een badkleding dag ideaal. Dit is de perfecte manier om eens te proeven hoe het is in de sauna. U zult zelf merken of u het prettig vindt om met badkleding in de sauna te zitten. De badkleding en badjas blijven namelijk vaak langer nat dan wanneer u de sauna naakt bezoekt. Veel mensen beslissen na een badkledingdag om de volgende keer terug te komen op een reguliere dag, maar er zijn ook genoeg mensen die het ‘veilige’gevoel van de badkleding willen houden. Tussen de sauna’s door dragen de meeste mensen een badjas of een omgeslagen handdoek. Hierdoor zult u merken dat er maar weinig momenten zijn dat u ‘bloot’ was en kunt u er voor kiezen om terug te komen op een reguliere dag. Bevalt het bezoek aan Thermen Bussloo in uw badkleding heel goed? Kom dan terug op één van de volgende badkledingdagen! 

Have you always wanted to visit Thermen Bussloo, but was the threshold still a little too high?

Why not drop by on one of our swimwear days, which we organise every second and last Tuesday of each month? Wearing swimming trunks, a bathing suit or a bikini is mandatory throughout the entire day on those days (from 9:00 – 23:30). On all other days wearing swimwear is not permitted.

Book directly