Reservieren
i Warum muss ich reservieren?

Nieuwe Pagina-de

De ideale manier om te ontspannen is natuurlijk een dagje sauna. Ook tijdens uw zwangerschap kunt u naar de sauna blijven gaan, er zijn dan echter wel een paar zaken waar u rekening mee dient te houden.

Algemeen
Over het algemeen geldt dat vrouwen, die voor hun zwangerschap ook al regelmatig naar de sauna gingen, die een normale zwangerschap doormaken en die geen bloeddrukverlagende middelen gebruiken, zonder bezwaar naar de sauna kunnen blijven gaan. De sauna ontspant en dat komt zowel moeder als kind ten goede en het zou zelfs de bevalling ten goede komen. Bovendien verlies je veel vocht, wat voorkomt dat er teveel vocht in de weefsels achterblijft.

Het is wel belangrijk voorzichtig te beginnen, want door de hormonen kan het zijn dat het lichaam anders op de sauna reageert dan voor de zwangerschap. Net als tijdens het sporten versnelt de hartslag en die van het kindje, maar dat is niets om je zorgen over te maken.

Het belangrijkst is om altijd goed naar je lijf te luisteren, zeker tijdens je zwangerschap.

Eerste 14 weken
Het is af te raden om tijdens de eerste 14 weken van de zwangerschap naar de sauna te gaan. De embryo is zich in deze periode volop aan het ontwikkelen en is dan nog erg kwetsbaar.

Laatste 6 weken 
Tijdens de laatste 6 weken van de zwangerschap is het niet verstandig om gebruik te maken van kleine gemeenschappelijke baden, zoals dompelbad en bubbelbad. De kans op infectie is in deze periode groter, omdat er al enige ontsluiting kan zijn. Zwemmen is echter geen probleem.

Beautybehandelingen en massages 
Juist tijdens uw zwangerschap is het heerlijk om u zelf te laten verwennen met een gezichtsbehandeling, een manicure en / of een pedicure. Speciaal voor de zwangere vrouw bieden wij een zwangerschapsmassage aan, welke gedurende de hele zwangerschap kan worden ondergaan. Voor bepaalde beautybehandelingen en massages geldt dat er beter geen gebruik van kan worden gemaakt tijdens de zwangerschap. Laat u daarover informeren door onze medewerkers van de beautyafdeling of reserveringsafdeling.

Thermen Bussloo raadt de volgende faciliteiten en behandelingen gedurende de volledige zwangerschap af:
- Infraroodsauna
- Algenpakking
- Aufguss

Geef bij reservering aan dat u zwanger bent, zodat onze medewerkers hier rekening mee kunnen houden.