Reserveer direct
Sauna entree Arrangement
Voucher verzilveren
VOUCHER
Warme Wellnesscadeaus
Bestel direct
DE NL

De ultieme gezondheidstraining

Kort zwemmen in koud water is de sleutel om ons lichaam weer wakker te schudden.

Winterzwemmen

Durf jij?

vanaf €59,00 p.p.
Reserveer nu

De ultieme gezondheidstraining: kort zwemmen in koud water is de sleutel om ons lichaam weer wakker te schudden.

Dit ga je beleven...

Terug naar je ware natuur met winterzwemmen
IJskoud water als sleutel voor ons zelfgenezend vermogen

Letterlijk contact maken met natuurelementen heeft een direct herstellend effect op onze innerlijke natuur. Volgens de Tibetaanse geneeskunde is de definitie van gezondheid dat er balans is in de elementen waar ons lichaam uit bestaat. Ons lichaam heeft naast warmte ook af en toe een kort moment van kou nodig. In onze sfeervolle yurt (in de thermen) ervaar je bij de houtkachel een stukje kennis uit Siberië en Tibet over de enorme gezondheidseffecten van het element ijswater. Dit gecombineerd met de vuurademhaling, een paar fysieke oefeningen en kort winterzwemmen voel je je herboren na afloop van deze workshop.

Ja, ik doe mee

Prijs & data

 

 

 Prijs: € 59,- per persoon

Inclusief gratis toegang tot de thermen.

 

23 november 2019   25 januari 2020
21 december 2019   07 maart 2020

 

Tijdsduur: van 09:30 tot 11:00 uur

 

Boek direct

De voordelen van deze workshop

  • een zeer krachtige werking op je gezondheid
  • een kwestie van niet denken maar doen!
  • een doeltreffende en eenvoudige methode uit Siberië
  • een zeer krachtige werking op je gezondheid

De helende kracht van ...... een ijskoud bad begint in Nederland steeds bekender te worden. We hebben in Nederland echter geen traditie en nauwelijks ervaring op dit gebied. Kennis hierover is zeer belangrijk omdat er een dunne scheidslijn is tussen een korte gezonde dosis kou en een te grote belasting met risico's voor je gezondheid. Daarom is het raadzaam om te leren van een land met de grootste traditie, ervaring en kennis op dit gebied...Rusland. Ewout Staartjes is in Siberië gecertificeerd instructeur 'jezelf harden met kou' (zakalivanie) en komt al ruim 20 jaar regelmatig in Rusland.

Ewout heeft samen met zijn vrouw een yogastudio in Deventer. Tijdens een yoga retraite in Siberië in 2003 kwam hij voor het eerst met koude baden in aanraking. IJskoud water heeft Ewout genezen van een zeer hardnekkige aandoening waar hij 7 jaar mee in strijd was. Onder de indruk van zijn genezing heeft hij ijszwemmersclubs bezocht in Rusland, Siberië en Oekraïne. Daar heeft hij gesproken met trainers, ijszwemmers, wetenschappers en dorpsbewoners met een eigen sauna. Door zijn goede beheersing van de Russische taal heeft hij literatuur en wetenschappelijk onderzoek op dit gebied kunnen bestuderen. Ewout geeft in Nederland workshops, cursussen, wekelijkse trainingen en organiseert jaarlijks een retraite yoga & ijszwemmen in noord Rusland.

Reserveer nu

Maak een keuze.