Webshop
Personeel Horeca low

Thermen Bussloo zoekt talent!

We zoeken collega's. Dit is jouw kans om te gaan werken in een wel héél relaxte omgeving.

Lees verder
Wat wil je reserveren?
Sauna entree Luxe arrangement

Versterk je eigen afweersysteem

1-daagse workshop door Birgit Spoorenberg

In de geneeskunde krijgen onderwerpen als voeding, beweging, bioritme en stress steeds meer aandacht. Deze leefstijlfactoren blijken veel meer invloed te hebben op onze gezondheid dan we al dachten. Zo kunnen we onze gezondheid zien als een groot web. Pakken we het één aan, dan heeft het effect op het andere...

Wat kunnen we met deze kennis? De workshop 'Salutogenese: versterk je eigen afweersysteem', biedt jou de kans op een gezonde start van een nieuwe fase. Hoe zorg jij voor het behoud van je gezondheid?

25 juli 2021
€175,00 p.p.
23 augustus 2021
€175,00 p.p.
Bron foto MalleMuze

Ontdek de kracht van leefstijl

Je bent je lijf, je brein, je hart en je ziel. In deze workshop leer je wat je zelf kunt doen om je gezondheid te stimuleren en je afweersysteem te versterken. We noemen dat met een mooi woord 'Salutogenese' . Samengesteld uit 'Salus, Salutis' dat staat voor gezondheid en het Griekse woord 'Genese' dat staat voor oorsprong en afkomst.  

Wat ga je beleven?

Tijdens deze workshop krijg je niet alleen informatie over de werking van je lichaam, het afweersysteem, je darmen en de effecten van stress op je gezondheid. We voegen óók gelijk de daad bij het woord; buiten in de frisse lucht, met een heerlijke voedzame biologische lunch en ruimte voor beweging. Een praktische én actieve workshop dus. Waarna je naar huis gaat met beknopte informatie, veel inspiratie én een goed gevoel om direct zelf thuis aan de slag te gaan!

Ja, ik doe mee!

Het zelfgenezend vermogen

Wat kunnen we zelf doen om onze gezondheid te stimuleren en het afweersysteem te versterken? In deze ééndaagse workshop vertelt Birgit Spoorenberg je in grote lijnen over ons afweersysteem, gaat ze in op wat stress precies is én wat dat te maken heeft met o.a. voeding, beweging en bioritme. De workshop laat je zien wat er in het lichaam gebeurt als het, door welke oorzaak dan ook, onder druk komt te staan. En uiteraard hóe je ervoor kunt zorgen dat je lichaam zijn functie goed kan uitoefenen.

Wat kan deze workshop voor jou betekenen?

  • Je leert hoe je met voeding en beweging je gezondheid kan optimaliseren.
  • Je weet welke invloed stress op jou heeft én hoe je jezelf gezond kunt houden in stressvolle periodes.
  • Je leert hoe je bioritme van essentieel belang is voor je gezondheid.

Meld mij aan

Over Birgit en het programma

Als voormalig huisarts en arts in de Klinisch Psycho-Neuro-Immunologie zet Birgit haar kennis over de werking van het lichaam en de medische wetenschap om naar praktische toepasbare adviezenBirgit stelde zichzelf steeds de vraag waaróm sommige mensen ziek worden, op een bepaald moment klachten krijgen en anderen niet. Ze kwam erachter dat gezondheid voor een erg groot deel te beïnvloeden is. Voeding, beweging, psychologie, sociale interactie én kennis omtrent de werking van het menselijk lichaam zijn de ingrediënten. Uitleg is de sleutel tot het succes.  

De workshop 'Salutogenese: versterk je eigen afweersysteem' wordt gegeven in Hotel Thermen Bussloo. Je ervaart hier een dag vol kennis en inspiratie in een ontspannen omgeving. Het programma duurt van 10.30 uur tot 16.00 uur.  

  • We ontvangen je rond 10.00 uur met een kopje koffie, thee en iets lekkers.
  • Een heerlijke, voedzame en biologische lunch is ook inbegrepen. Net als de mogelijkheid tot koffie, thee, water, fruit en tussendoortjes gedurende de hele dag.  
  • Na afloop van de workshop kun je nog tot 23.00 uur (kosteloos) genieten van onze heerlijke sauna's en baden. Dubbelop én gezond genieten dus! 

Aanmelden

‘’Voor een gezond, gelukkig en vitaal leven. Ik wil samen met jou zoeken naar gezonde evenwichten en de juiste omstandigheden creëren om de weg vrij te maken voor een zo goed mogelijk functionerend menselijk lichaam. ‘’

 

- Birgit Spoorenberg

Meer workshops, meerdaagse retreats en opleidingen

Mindfulness

Tijdens deze workshop maak je kennis met mindfulness en leer je om je aandacht te trainen, zodat je stress en spanning eerder herkent en bewuster kiest hoe je wilt reageren op een situatie.

Ontdek meer

Retreats

Onze workshops, meerdaagse retreats en opleidingen brengen de aandacht terug naar jezelf. Kies wat bij jou past, maak grote persoonlijke stappen én doe nieuwe energie op!

Ontdek meer

Maak een keuze.