• Retreats
Webshop
Personeel Horeca low

Thermen Bussloo zoekt talent!

We zoeken collega's. Dit is jouw kans om te gaan werken in een wel héél relaxte omgeving.

Lees verder
Wat wil je reserveren?
Sauna entree Luxe arrangement

Zin in je verhaal

Meerdaagse workshop door Susanne Kruys

Ben je op zoek naar inspiratie, richting en zin? Tijdens deze meerdaagse breng je op speelse wijze je levensweg in kaart. Je doet ontdekkingen, krijgt inzichten en leert jezelf beter kennen. Hiermee kun je zelfbewust nieuwe stappen zetten.

8-10 september 2021
€995,00 p.p.

Reis door jouw levensverhaal

In drie dagen breng je al tekenend je levensweg in beeld in stappen van zeven jaar. Welke route heb je gelopen en door welke landschappen voerde die? Hoe zag de weg eruit? Was het een snelweg of een kronkelweg, welke zijwegen ben je ingeslagen, op welke kruispunten heb je gestaan en waar ben je verdwaald?

Je gaat de route die je gelopen hebt verhelderen en een nieuwe richting bepalen. Al tekenend creëer je je eigen Life Map. Prikkelende vragen helpen je deze te verdiepen, algemeen geldende thema’s op het spoor te komen en jouw eigen invulling daarvan. Het is een verrassend en creatief proces waarin je tot de essentie komt. Tekenervaring is absoluut niet aan de orde, wel een open mind en een onderzoekende geest. 

Deze biografische aanpak geeft je:

 • Overzicht van je levensverhaal en patronen hierin
 • Meer zelfkennis
 • Hernieuwde energie en zin
 • Een beter zelfbeeld
 • Inzicht in persoonlijke kwaliteiten en passies
 • Het maken van bewuste keuzes
 • Een toekomst- en positief gerichte blik
 • Een glimlach naar jezelf en je leven     

Ja, ik doe mee

Enthousiast worden over je eigen verhaal

Persoonlijke ontwikkeling begint met enthousiast worden over je eigen verhaal. Hoe ziet je leven er eigenlijk uit tot nu toe? Vaak worden we door het dagelijks leven opgeslokt en komen we nauwelijks toe aan deze vraag. Deze meerdaagse zet je op het juiste spoor, wat belangrijk en wat werkelijk van waarde voor je is.

Als je weet waar je vandaan komt, weet je beter waar je naartoe moet. Door het plaatsen van gebeurtenissen en ervaringen in de context van je levensverhaal, zie je rode draden en ontdek je samenhang. Zo kom je je eigen zin en betekenis op het spoor. Je weet weer wat je te doen staat en welke keuzes je gaat maken!

Meld mij aan

Over Susanne en het programma

Susanne is zingevingstherapeut, biografisch coach en auteur van ‘De biografie als medicijn, de zin van levensverhalen in de zorg’. Susanne laat je kennismaken met de mens en zijn levensverhaal in vier levensfasen. Hierbij gaat het vooral om zingeving.

De meerdaagse ‘Zin in je verhaal’ geeft Susanne - samen met Wouter Zuurbier -  in Hotel Thermen Bussloo. Je ervaart hier een verblijf vol (zelf)kennis, inspiratie en inzichten in een ontspannen omgeving. Net als in de wellness is het heerlijk als je meegenomen wordt in je eigen proces. In deze meerdaagse worden actieve vormen afgewisseld met ontspanning en lekker luisteren.

Een individuele coaching sessie is eventueel in de avond nog mogelijk. Benieuwd naar het hele programma? Die vind je hieronder.


BOEK NU

Praktische informatie, goed om te weten:

DAG 1

Kennismaken en landen in je verhaal 14.00 – 17.00 uur
In deze meerdaagse worden actieve vormen afgewisseld met ontspanning en lekker luisteren, zo kom je in je eigen flow. 

Om 14.00 uur gaan we eerst rustig landen en maken we op een verrassende manier kennis met elkaar. Daarna neem je een duik in je verhaal waarmee je levensherinneringen gaat ophalen. Grotere en kleinere gebeurtenissen die voor jou belangrijk zijn plaats je in je levensloop. Deze eerste verkenning geeft meteen al inzicht in de weg die jij gelopen hebt.

 

DAG 2
Je verleden in kaart 10.00 – 16.00 uur
De volgende dag begin je om 10.00 uur met het luisteren naar een inspirerende storytelling. Je maakt kennis met de zevenjaarperioden en wat je daarin kunt ontdekken. Daarna ga je je levensweg tekenen. Stap voor stap nemen we je mee zodat je jouw landschap op eigen wijze in beeld brengt. Door prikkelende vragen en opdrachten ga je je levenslandschap verder inkleuren.

In de middag kijken we samen welke route je gelopen hebt en wat je wilt mee nemen naar de toekomst. Om 16.00 uur sluiten we het programma af en is er een diner waarna je nog eens kunt namijmeren in de wellness van de Thermen of op je hotelkamer.  

DAG 3
Richtingwijzers naar de toekomst 10.00 – 13.00 uur
Na je ontbijt starten we om 10.00 uur met een visualisatie. Daarna verken je nieuw terrein en breng je in kaart welke weg je daar wilt inslaan.

Tot slot ronden we samen het programma af. Zo weet je wat je te doen staat en welke keuzes je gaat maken! Daarna is er de tijd aan jezelf en kun je napraten of nog mijmeren in de wellness. Zo zijn het dagen waarin je zowel innerlijk als uiterlijk zorg aan jezelf besteedt. 

 

En dan nog dit...

Deze retreat is inclusief

 • twee overnachtingen
 • twee keer een heerlijk, vers ontbijt én twee maal een culinaire lunch en diner verzorgd door onze chef
 • een heerlijke behandeling of massage van 50 minuten!
 • koffie, thee, water en iets lekkers tijdens de pauzes is natuurlijk ook beschikbaar
 • onbeperkt toegang tot onze wellnessfaciliteiten

Maak een keuze.