• Retreats

Voor de eerste keer naar de sauna

Hier vind je alle informatie die jij nodig hebt!

Ga je voor het eerst naar ons wellnessresort of overweeg je een bezoek te reserveren? Dan vind je hier alles je zoekt. We geven je tips, leggen je uit hoe een dagje sauna er uit ziet en waar je rekening mee moet houden.

Tips voor de eerste keer

 1. Ontdek ons resort via onze website. Bekijk onze wellnessfaciliteiten, de veelgestelde vragen en onze huisregels. Zo ga jij optimaal voorbereid beginnen aan jouw dagje ontspanning en weet je precies wat je te wachten staat. 
 2. Vraag tijdens het inchecken om een plattegrond en geef aan dat je voor het eerst naar de sauna gaat. Wij staan je graag te woord en maken je wegwijs in ons resort. 
 3. Misschien wel de belangrijkste tip; neem de tijd, ontspan en geniet. Thermen Bussloo heeft veel verschillende sauna's, deze hoef je niet allemaal in één dag te bezoeken. Kwaliteit staat boven kwantiteit. Haast je niet en neem lekker de tijd. 
 4. Begin jouw dag met een lekkere douche, geniet daarna van een warm voetenbad (zo went jouw lichaam alvast hogere temperaturen) en kies vervolgens een sauna uit.
 5. Begin niet direct met een erg warme sauna en ga ook niet direct helemaal bovenin de sauna zitten. Bouw het rustig op en luister vooral naar jouw lichaam. 
 6. Zit niet te lang in een sauna. In onze sauna's hangen zandlopers, welke standaard zijn ingesteld op 15 minuten. Nogmaals; luister naar jouw eigen lichaam. Heb je het gevoel dat je verkoeling nodig hebt; stap dan uit de sauna en pak die verkoeling ook. 
 7. Zorg dat je na een saunaronde goed afkoelt. Idealiter is jouw afkoelproces van dezelfde duur als jouw tijd in de sauna. Geniet van een wandeling door onze tuinen, koel af in een van onze dompelbaden of neem een verfrissende duik in het meer van Bussloo

Ben jij klaar voor jouw dagje sauna? Je moet uiteraard ook weten wat je mee moet nemen. Wat er niet kan ontbreken in jouw saunatas lees je hier.

Sauna-etiquette

We raden je aan om voor jouw eerste bezoek deze regels goed door te lezen, voor velen vanzelfsprekend voor andere niet. 

 • Respect. Heb respect voor onze gasten en voor onze medewerkers. Behandel elkaar zoals je zelf ook behandelt dient te worden.
 • In de sauna zit je altijd volledig op een handdoek. Dit zorgt ervoor dat jouw zweet op je eigen handdoek valt en niet op de banken.
 • Beperk de tijd dat je volledig naakt bent. Doe een handdoek of een badjas om wanneer het kan. Het enige moment dat je naakt bent is wanneer je buiten loopt tijdens jouw afkoelronde. In onze restaurant is het dragen van een badjas verplicht. 
 • Ga niet met je benen wijd zitten of liggen in de sauna. Dat is voor de andere saunagasten onaangenaam. 
 • Alleen stilte geeft rust. Zorg dat je stil bent. In onze sauna's is praten (én fluisteren) niet toegestaan. 
 • Camera's zijn niet toegestaan. Laat apparaten zoals je mobiele telefoon of tablet achter in je kluisje. We vragen ook om jouw telefoon uit te zetten voordat je onze kleedruimtes in gaat. 
 • Intieme handelingen (ook gewenst) zijn niet toegestaan. 
 • Zorg altijd voor voldoende afstand tussen jou en onze andere gasten. 

Wanneer iedereen zich aan deze regels houdt zal een ieder zich op zijn/haar gemak voelen. Zo kan jij ultiem genieten van jouw dagje ontspanning. 

Badkleding?

Elke tweede en laatste dinsdag van de maand is het badkledingdag bij Thermen Bussloo. Op die dagen is het dragen van badkleding in ons gehele resort verplicht. Dus voel jij je prettiger in badkleding bezoek ons resort dan op één van deze dagen. 

Op de overige dagen is een bezoek aan de sauna naakt. Dat betekent overigens niet dat iedereen overal de hele dag naakt rondloopt. Vaak heb je je handdoek voor of je badjas om.

100% duurzaam!

Een stressvrijere wereld mét een 100% duurzame wellnessbeleving.

Lees meer

Thermen Cadeau

Geen mooier cadeau dan ontspanning in het vooruitzicht. Geef een Thermen Cadeau

Bekijk

Maak een keuze.