Naar de sauna en aambeien
De sauna is over het algemeen een weldaad voor lichaam en geest en aambeien hoeven geen beletsel te zijn om de sauna's van Thermen Soesterberg te bezoeken. Een lichte vorm van aambeien is geen contra indicatie voor een bezoek aan de sauna, maar indien er af en toe bloedverlies optreedt is het raadzaam het saunabezoek tijdelijk uit te stellen. Je kan zelf het beste de ernst van de aandoening inschatten. Indien je toch twijfelt of bij uitwendige aambeien raden wij aan eerst even met je arts te overleggen alvorens de sauna te bezoeken. Hiermee kun je mogelijk een hoop ongemak voorkomen
Effect van sauna op aambeien
In de endeldarm zitten zwellichamen. Indien deze zwellichamen (weefsel met bloedvaten) geïrriteerd raken en te veel opzwellen en uitzakken, wordt er van aambeien gesproken. Door de warmte in de sauna verwijden de bloedvaten zich, dus kan er meer druk op de aambeien ontstaan, wat mogelijk aanleiding tot klachten kan geven. Een en ander is vanzelfsprekend afhankelijk van de ernst van de aandoening.
Bij aambeien gelden min of meer dezelfde regels als bij spataderen: als de aandoening niet ernstig is, kan je gerust de sauna bezoeken, als je wel een aantal regels in acht neemt:
- Begin de sauna met een warm voetenbad, waarna je je voeten goed afdroogt.
- Vermijd de warmste plekken (hoog) in de sauna.
- Ga bij voorkeur liggen; hierdoor kan het bloed makkelijker terugstromen.
- Blijf niet te lang in de sauna (maximaal 10 tot 15 minuten)
- Neem de tijd om rustig af te koelen en rust na de sauna een halfuur in een comfortabele ligstoel óf in onze rustruimten.
Geen sauna vanwege aambeien?
Bij Thermen Bussloo kun jij je ook laten verwennen in het beautycentrum als je geen gebruik wilt maken van de verschillende typen sauna's. Er zijn diverse arrangementen te boeken en net als de sauna, elk arrangement is een weldaad voor lichaam en geest. Wanneer kom jij genieten?